Home / archiefcentraal / vrijwilligerscafe in ommen

vrijwilligerscafe in ommen

Het thema van dit Vrijwilligerscafé is’toekomst van het vrijwilligerswerk in Ommen’. Het doel van de avond is om input te krijgen voor het vrijwilligersbeleid. Welke wensen en behoeften hebben vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties, en wat zijn de knelpunten? Welke ontwikkelingen spelen er die gevolgen hebben voor het vrijwilligerswerk. Hoe kijkt men aan tegen het huidige vrijwilligersbeleid en ondersteuning door het Vrijwilligerssteunpunt Ommen.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Vrijwilligers-werk Overijssel (SVW) en Arcon. Dit is een advies- en onderzoeksbureau voor het sociale domein met veel expertise op het gebied van vrijwillige inzet. Nicole Schrijver, werkzaam bij Arcon zal de avond leiden. Aanwezigen kunnen met elkaar in gesprek door deel te nemen aan de volgende workshops:

1. Hoe zou de gemeente samen met u, ervoor kunnen zorgen dat voorzieningen behouden blijven en mensen mee kunnen doen in de samenleving?

2. Op welke nieuwe manieren kunnen we het vrijwilligerswerk promoten en waarderen?

3. Tegen welke knelpunten loopt u aan als vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie?

4. Wat is er nodig om voldoende vrijwilligers te krijgen en te behouden in de toekomst?

Aanmelden

Deelname aan het Vrijwilligerscafé is gratis. Wel vraagt het Vrijwilligerssteunpunt je om vóór 18 mei aan te melden bij het Vrijwilligerssteunpunt Ommen en door te geven met hoeveel personen je komt. Het Vrijwilligerssteunpunt Ommen is gevestigd in de Spil aan de Chevalleraustraat 16 in Ommen en bereikbaar via (0529) 453244, email vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl. Het vrijwilligerscafé ziet je graag op woensdag 25 mei 2011 om 19.30 uur in café/ restaurant Flater aan de Markt 18.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.