Home / archiefcentraal / vrijwilligers zijn onbetaalbaar waardevol

vrijwilligers zijn onbetaalbaar waardevol

Op de avond is de nieuwe opzet van verenigingsadvisering gepresenteerd. Wethouder Scheele ondertekent samen met de heer Van Goettsch, directeur van Sportservice Overijssel, het convenant over verenigingsadvisering. Sportservice Overijssel presenteerde ook de nieuwe helpdesk. Op de avond waren een aantal interessante presentaties te zien. Voor de pauze was dit Maatschappelijke stages in de sport en het Vrijwilligerssteunpunt. In de pauze was er een informatiemarkt van onder andere het Vrijwilligerssteunpunt en Sportservice Overijssel.

Na de pauze waren er een aantal korte presentaties die een vooruitblik bieden op enkele bijeenkomsten die in het najaar gehouden zullen worden. De vrijwilligers van de verenigingen konden bij drie van de vier presentaties hun oor te luister leggen en afwegen of er iets interessants bij zat voor hun vereniging.

Sportservice Overijssel bood alvast een kijkje op een methode van het werven van vrijwilligers die écht succesvol is en waarmee de verenigingen na deze avond aan de slag konden. De presentatie over ‘Meer (gezonde) winst uit uw kantine’ ging over dat snacks in de kantine gezonder kunnen zijn zonder dat het omzet kost.

De workshop naschoolse sportactiviteiten van de verenigingen bieden vaak net wat extra’s waardoor het aantrekkelijk is voor de jeugd om naar de vereniging te komen. Een onderwerp dat veel vragen oproept is ‘Verontrustende signalen bij kinderen, wat kan je doen?’ In een korte presentatie is verteld wat u kunt verwachten op de informatieve avond over dit onderwerp.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.