Home / archiefcentraal / vliegende start voor vechtdalfood catering

vliegende start voor vechtdalfood catering

Dianthus wil de productie en distributie van regionale producten als vlees en zuivel verder professionaliseren en ziet onder meer de zorgsector als een serieuze, nieuwe afzetmarkt. De Lange sprak die ambitie dinsdag uit bij de officiële start van VechtdalFood Catering, een nieuw cateringbedrijf dat zich onderscheidt door het gebruik van lokale en regionale natuurproducten als rundvlees, zuivel, asperges en ook kruiden en zelfs lokaal verbouwde wijn. De populariteit van regionale foodproducten neemt een enorme vlucht, en ook in het Vechtdal Overijssel zien producenten en ondernemers de toegevoegde waarde.

Aanvalsplan richting zorg

Henk de Lange van Dianthus voorziet groeimogelijkheden, onder meer in de zorgsector. Hij is al in gesprek met een groot ziekenhuis. “Juist hoogwaardige gezondheidsproducten passen uitstekend op de menukaart van ziekenhuizen en andere zorginstellingen.”Als belangrijke voorwaarde stelt De Lange dat met name de distributie goed is geregeld. “Je mag van bedrijven en organisaties niet verwachten dat ze hun spullen met de fiets komen halen.” De Lange is voorstander van een eigen distributienetwerk, zonder tussenkomst van de reguliere (horeca)groothandel.

Richting een miljoen omzet

Als regionale foodproducenten in het Vechtdal Overijssel de slag richting nieuwe afzetmarkten succesvol weten te maken, zal de gezamenlijke omzet binnen een jaar naar verwachting verdubbelen tot zo’n 800.000 euro.

Over VechtdalFood Catering

VechtdalFood Catering haakt als nieuwe cateraar in op de populariteit van regionale foodproducten uit het Vechtdal Overijssel. Het bedrijf onderscheidt zich door het gebruik van pure, natuurlijke ingrediënten van eigen bodem. Horecaondernemer Ron Nijhof bedacht het concept samen met de chef-koks Arjan Bisschop, Johan Drenth en Dick Masselink. Alle vier hebben hun roots in het Vechtdal Overijssel.

Oorspronkelijke kwaliteit

VechtdalFood Catering staat voor oorspronkelijke kwaliteit. Er wordt gebruikgemaakt van lokale en regionale kwaliteitsproducten met een authentieke smaak. Thuis en bij bedrijven bereiden Arjan Bisschop, Johan Drenth en Dick Masselink exclusieve lunches en diners. En op speciale locaties middenin de natuur geven ze kookclinics.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.