Home / archiefcentraal / verbinden kolonien van weldadigheid

verbinden kolonien van weldadigheid

Een nieuw koloniënpad moet deze koloniën met elkaar gaan verbinden.

Om dit doel te realiseren wordt bij het Europees Cultuurfonds een internationale subsidieaanvraag ingediend door de provincie Drenthe, en de gemeenten Westerveld, Noorderveld, Hardenberg en Ommen en de Belgische en Schotse Koloniën.

Wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen: “De geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid moet verteld worden. Het zou fantastisch zijn als wij subsidie krijgen van Europa om dit belangrijke onderdeel van onze cultuur te laten zien en jong en oud kennis te laten maken met de gebeurtenissen in de koloniën.”

Het Koloniepad krijgt vooral een educatieve en cultuurhistorische insteek. Door toepassing van moderne media en elektronische hulpmiddelen als app’s en gps, wordt het verhaal verteld over de koloniën. Ook geeft het een beeld over de armoedebestrijding en werkgelegenheidsprojecten uit de periode 1818 – 1945.

Wethouder René de Vent van de gemeente Hardenberg: “Het mooie van deze route is dat het zowel digitaal als fysiek te bezoeken is. Als het pad klaar is, is het perfect voor een wandel- en fietsvakantie vanuit Drenthe naar het mooie Vechtdal. Dit koloniënpad geeft een goede impuls aan het toerisme en het ontsluiten van de cultuurhistorie in onze gemeenten.”

Het projectplan en de aanvraag is door het Recreatieschap Drenthe opgesteld. Inmiddels is het goedgekeurd door de betrokken colleges van B&W. Het plan wordt nu gestuurd naar het Kempens Landschap dat de aanvraag aanvult en in oktober indient bij het Europees Cultuurfonds. Wordt het plan en de subsidie door het Europees Cultuurfonds toegekend, dan start de realisering van het Koloniepad in mei 2012. Het jaar daarop zijn de eerste resultaten zichtbaar. In februari 2012 wordt bekend of de subsidie wordt toegekend.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.