van de vaste paden afwijken heerlijk

Vorige week riepen we op foto’s toe te sturen van paden die ontstaan buiten de vaste paden om. Houden we wel van, van mensen die gewoon hun eigen weg bewandelen. En we riepen op foto’s te sturen van meer van dat soort paden. De winnaar krijgt het boek ‘Olifantenpaadjes’ van Jan-Dirk van den Burg uit. Vol met van die afwijkende paadjes.

Jan-Dirk zat pas in De Wereld Draait Door. Een prater is het niet, maar een fotograaf des te meer. Daarom had hij Maarten ’t Hart ook bij zich die – net als ons – zijn hele leven al gefascineerd is door dit soort paadjes.

Deze week aandacht voor het station in Wijhe. Aan de ene kant is dat vastgezet met hekken, zodat het niet mogelijk is sluippaadjes te maken. Maar aan de andere kant zijn er geen hekken, dus wel sluippaadjes. Van de parkeerplaats naar het perron, van het perron naar het fietsenrek, van de weg naar het stationsplein, eigenlijk van overal naar overal.

Wat ons nu zo intrigeert is die mensen die proberen een sluiproute tegen te gaan. Hoe zitten die in hun vel? “We leggen de weg zo aan, dus zul je er ook zo overheen lopen.” Of: “Gut, wat slordig, als je zo maar in het gras een stukje uitgesleten pad krijgt.” Het zijn de mensen van achteraf reageren in plaats van proactief een oplossing bedenken. Waarom niet gewoon gelijk de weg zo aangelegd zoals die vermoedelijk ook zou lopen als de sluiproutemakers het voor het zeggen hadden? Wees gerust, je zult zien dat dat altijd de beste weg is.

Meer foto’s? Stuur ze naar de redactie en maak kans op het boek Olifantenpaadjes.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.