Home / archiefcentraal / usv eenvoudig langs gorssel

usv eenvoudig langs gorssel

In de beginfase gingen beide partijen redelijk gelijk op. Gorssel had voor de wedstrijd nog kans op het behalen van de derde periodetitel en USV moest sowieso winnen om enig uitzicht te behouden op het behalen van de nacompetitie. Ook deze wedstrijd werd weer eens duidelijk dat de Nieuwleusenaren tegen voetballende teams het best tot hun recht komen maar zodra het op fysieke kracht en ‘lange ballen’ aankomt het elftal moeite heeft om in haar ritme te komen. Gorssel is zo’n tegenstander dat de ruimte geeft om te voetballen. In de beginfase trokken beide teams dan ook redelijk gelijk op zonder tot echte scoringskansen te komen. Na een klein half uur werd de ban gebroken toen de prima voetballende Sander Schaeffer de 1-0 kon laten aantekenen. Vlak voor de pauze werd deze marge door topscorer Aaron voor ’t Hekke knap vergroot naar 2-0.

Direct na de rust kregen de USV’ers vier opgelegde mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen maar zij vonden of doelman Roeterdink van Gorssel of de paal op hun weg. In de vijfenzestigste minuut werd dan toch de definitieve genadeklap aan Gorssel uitgedeeld. De doorgebroken Rick Timmerman werd binnen het strafschopgebied onreglementair ten val gebracht. De door de goed leidende scheidsrechter Van der Wal uit Almelo toegekende strafschop werd door Aaron voor ’t Hekke onberispelijk binnen geschoten: 3-0.

Bij deze stand bleef het uiteindelijk en de blauwwitten kunnen zich nu volledig gaan richten op de uitwedstrijd tegen SDOL. Bij het behalen van de derde periodetitel door Raalte, winst van USV en verlies van OVC ’21 kan USV als derde in de stand alsnog de nacompetitie bereiken. De rekenmeesters zijn er druk mee maar USV moet zondag uitgaan van eigen kracht en na 15.45 uur zal duidelijk zijn wie aan het toetje in de vijfde klasse H mag gaan deelnemen. De wedstrijd op sportcomplex de Achterberg in Luttenberg begint om 14.00 uur.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.