uit het gemeentehuis politiek reces

De zomermaanden komen er aan. Dit houdt in dat de politieke besluitvorming even stil ligt. Geen vergaderingen voorbereiden, geen informatiebijeenkomsten aflopen of wekelijkse fractieberaden voorbereiden en verslagen bijhouden. Onze raadsleden nemen hun broodnodige rust om straks met hernieuwde energie het volgende politieke jaar in te gaan.

Voorjaarsnota

Net voor de zomer vindt in juni de bespreking van de voorjaarsnota plaats, een rapport van toch zo’n driehonderd pagina’s dat altijd extra aandacht en tijd vergt, weken waarin de vermoeidheid toch vaak af te lezen is van de gezichten.

Vakantie

Vakantie heeft volgens het arbeidsrecht een “recuperatieve” functie, een moeilijk woord voor het rustgevende effect van een periode rust op het functioneren van een persoon. Het raadslidmaatschap is een vrijwillige functie die vaak naast de eigen baan wordt uitgeoefend. Een periode van rust is dan ook echt nodig om weer met frisse moed onder andere de begroting vast te kunnen stellen in oktober. Altijd een bitter karwei dat van pagina 1 tot 800 doorgespit wordt.

Toch niet helemaal

Maar helemaal stilzitten doen de raadsleden niet. Deze recesweken tot september worden ook besteed aan het opruimen van de stapels papier van het afgelopen jaar en de voorbereiding van het nieuwe jaar. Oude afspraken zoals die van het coalitieakkoord worden weer opgepakt en doorgenomen om na het reces als argumenten te gebruiken in de besluitvorming.

Spoedberaad

Ook kunnen raadsleden tijdens het politiek reces opgeroepen worden voor een spoedberaad, in tijdens van crises bijvoorbeeld. Politiek gaat wat dat betreft altijd door, net zozeer dat je als raadslid altijd in je ambt bent. Zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag voor de gehele periode waarin je gekozen bent. Dus ook tijdens de vakantie in ‘playa del sol’ of op de camping nabij Ommen. De griffie wenst zowel raad als de inwoners van Dalfsen alvast een fijne zomervakantie toe!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.