Home / archiefcentraal / tvn dames 2 krijgt kampioenschap in zicht

tvn dames 2 krijgt kampioenschap in zicht

Het team uit Marienheem was erg gebrand om de wedstrijd te winnen want alleen met een winstpartij konden zij nog meespelen voor het kampioenschap. Na een aantal lange partijen, bleken de dames uit Nieuwleusen de beste van de twee te zijn. TVN 2 won de partij uiteindelijk met 3-2.

Hanny de Vries, die het hele seizoen al schittert, door haar sterke spel, moest voor de eerste keer dit seizoen het onderspit delven. Zij werd overklast door de sterke service en verwoestende forehand van haar tegenstander. De eerste set verloor ze met 1-6. De tweede set kwam Hanny sterk terug. Ze wisselde harde en zachte ballen goed af. Hierdoor won ze de tweede set met 6-4. Helaas kon ze dit niet volhouden. Marienheem vocht zich terug in de wedstrijd en won de laatste set eenvoudig met 6-0.

Aleida Dijk en Esther Buitenhuis wonnen de dubbel eenvoudig met 6-0 en 6-4. Wieteke Folkerts won na een lange wedstrijd haar enkelpartij. In deze partij namen beide speelsters weinig risico waardoor er lange rally’s ontstonden. Uiteindelijk was het Folkerts die over de langste adem beschikte (6-3 en 6-4).

Aleida Dijk en Hanny de Vries speelden de tegenstanders uit Marienheem vrij eenvoudig van de baan: 6-1 en 6-3. Esther Buitenhuis en Wieteke Folkerts hadden veel moeite met de harde opslagen van een van de speelsters van Marienheem. Ook miste het Nieuwleusense team dreiging aan het net. De dames verloren met 2-6 en 4-6.

Ondanks de twee verliespunten kijkt TVN dames 2 terug op een geslaagde competitiedag: waarschijnlijk nog een wedstrijd verwijderd van het kampioenschap en dus promotie naar de vierde klasse. De kampioenswedstrijd wordt aankomende zaterdag in Wijhe gespeeld.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.