tenttournee nederlands bijbelstudie centrum

). Van zondag 22 tot en met vrijdag 27 mei staat de vrolijk roodblauw gekleurde tent aan de Heinoseweg 34 (parkeerplaats Waterschap, naast café-restaurant De Mol). Elke avond om 20.00 uur begint daar een programma met veel muziek, waarin de Bijbel centraal staat.

Het NBC wordt geleid door bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf tijdens de campagne drie avonden hoopt te spreken (zondag, woensdag en vrijdag). Andere sprekers zijn Bert Rietberg (maandag) en Alex Gruppen (dinsdag). Donderdag is er een Sing-in met Henk Visscher. Muzikale medewerking: gospelgroep The Shaped Notes (zondag), duo Galid en Sabine (maandag), de Zuid-Afrikaanse gospelartiest Piet Smit (woensdag), gospelband 4Him (donderdag) en duo Johan Bos en Ad de Weger (vrijdag).

Over ‘Blij met de Bijbel’ meldt het NBC: “Er lijkt in deze tijd nog maar weinig interesse te zijn voor de boodschap van de Bijbel, terwijl die juist levens verandert en mensen houvast biedt. De Bijbel is het boek van de Schepper van hemel en aarde. Maar hoewel de mens religieuzer en spiritueler is dan ooit, schijnt hij van Hem steeds minder te willen weten. Men heeft schepselen tot god gemaakt, eigen goden bedacht. En dat is juist wat in de Bijbel is voorzien en waartegen die waarschuwt.”

Het is de zevende tentcampagne van het NBC. De stichting begon ermee in 2005, omdat een andere organisatie er na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde toen dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden zijn vader, wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld, en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan.

Hij vindt niet dat tentevangelisatie ouderwets is. “Onze tent in echte circuskleuren trekt de aandacht. Soms blijven mensen die niet binnen komen, buiten toch de hele avond staan luisteren.” Volgens het NBC komen er via de tent nog steeds mensen tot geloof(sverdieping). In de loop der jaren ontstonden er, onder meer in Wijthmen, ook tal van bijbelstudiekringen, die nog steeds groeien. Voor informatie: www.bijbelstudie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.