Home / archiefcentraal / team veilig op weg bezoekt cbs de zaaier

team veilig op weg bezoekt cbs de zaaier

Een Veilig op Weg team van Transport en Logistiek Nederland (TLN) geeft les over vrachtauto’s en andere grote voertuigen in het verkeer. Maandag 16 mei komt het team van TLN de leerlingen van CBS De Zaaier en CBS De Wegwijzer bezoeken.

Een speciale Veilig op Weg-demonstratievrachtauto komt daarvoor naar de school. Vanaf 8.30 uur krijgen de leerlingen van groep acht theorieles aan de hand van onder andere een dvd. Daarna gaan de kinderen naar buiten om praktijklies te volgen. Een Veilig op Weg-demonstratie-vrachtauto staat dan klaar zodat de leerlingen kunnen ervaren wat er tijdens de les vertelt is. De hele dag zal in het teken van dit onderwerp staan.

Tijdens de lessen leren de kinderen een tweetal vuistregels van de transportondernemers. Zodat ze veilig en bewust kunnen omgaan met vrachtauto’s in het verkeer en om hun verkeersveiligheid voor nu en voor later te vergroten. De organisatie onderstreept dat het verbeteren van de verkeersveiligheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van alle verkeersdeelnemers.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.