Home / archiefcentraal / spoor 7 treint verder richting hardenberg

spoor 7 treint verder richting hardenberg

Door Erna Ekkelkamp – Anderhalf jaar na de opening van ‘Spoor 7’, zitten Jenny de Lange en Henk Schulte qua mogelijkheden aan het plafond. De reacties van het publiek zijn enthousiast en de vraag naar meer culinaire activiteiten is groot. Maar omdat het gemeentebestuur van Ommen het oude stationsgebouw geen algehele horecabestemming wil geven, zijn zij genoodzaakt uit te wijken naar een andere locatie. De NS en de gemeente Hardenberg bieden uitkomst. Nog deze zomer zal het stel op station Mariënberg een soortgelijke stationsrestauratie te openen.

“Een geweldige kans”, zegt de Lange opgetogen. “Op verzoek van de NS, die erg tevreden is over de exploitatie van ‘Spoor 7’ vroeg of we in het stationsgebouw in Marienberg een soortgelijke stationsrestauratie wilden starten. Vervolgens zijn wij met onze plannen naar de gemeente Hardenberg gestapt. De verantwoordelijk wethouder Douwe Prinsse was erg enthousiast over het idee en heeft alle medewerking toegezegd. Wij zijn echt heel blij met deze kans, want in tegenstelling tot in Ommen, mogen we in Mariënberg namelijk wel groepsactiviteiten zoals bruiloften, verjaardagen en partijen houden.”

‘Spoor 7’ blijft echter gewoon bestaan en wordt uitgebreid met een aantal sportieve activiteiten. “In samenwerking met ‘Vechtdal express’ wordt de mogelijkheid geboden om op Tuk-Tuk toer te gaan. Tuk-Tuk’s zijn gemotoriseerde riksja’s waarmee men, na instructie, vanaf het station in de regio Ommen kan gaan toeren”, vertelt de onderneemster. “Naast de reeds bekende wandelarrangementen zijn we nu ook bezig om nieuwe arrangementen te ontwikkelen zoals Spoorzoeken in het Laarbos en Klootschieten, een oud regionaal volksspel. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid om vanuit ‘Spoor 7”’ fietsenverhuur te realiseren.”

Reserveringen voor de activiteiten kunnen worden gedaan bij “Spoor 7” en KPH. Uiteraard kan vervoer vanaf “Spoor 7” per trein van Ommen naar Mariënberg v.v. geregeld worden.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.