Home / archiefcentraal / spo wil ommen naar hoger plan brengen

spo wil ommen naar hoger plan brengen

Door Erna Ekkelkamp –

Lange tijd bleef het stil rond de SPO. De wil was er wel, maar om allerlei redenen kwam het allemaal niet echt van de grond. Maar met de toevoeging van een aantal nieuwe bestuursleden, zal het nu gaan gebeuren. Onder het motto ‘Ommen is van ons Allemaal’ wil de stichting Ommen naar een hoger plan brengen.

“Waar ter wereld je ook bent, wanneer je zegt dat je uit Ommen komt, is er altijd wel iemand die er daar ooit is geweest en die weet te vertellen hoe mooi de natuur is, hoe gezellig de stad en hoe aardig de mensen”, zegt Michiel de Groot, die samen met collega-ondernemers Herman Hermes, Aline Hofstee, Klaas Hurink en Christiaan Peters het nieuwe bestuur van de stichting vormt. “Als SPO willen wij die bekendheid nog groter maken en ervoor zorgen dat Ommen een sterk beeldmerk wordt, zowel binnen als buiten het Vechtdal.”

Volgens de initiatiefnemers gebeurt er in Ommen van alles, maar wordt niet ieder evenement genoeg gepromoot. Ook komt het voor dat op dezelfde dag twee of meerdere activiteiten worden georganiseerd die elkaar beconcurreren, terwijl ze elkaar ook zouden kunnen versterken. “Het doel van SPO is om alle ondernemers uit de verschillende branches zoals horeca, toerisme, winkels, bedrijven én particulieren bij elkaar te brengen en samen te werken waar dat mogelijk is. Eén van de eerste dingen die we willen gaan doen, is het opstellen van een evenementenkalender, waarop alle activiteiten en evenementen die in en rond Ommen gehouden worden, staan vermeldt”, zegt Hofstee. “In het verlengde daarvan kunnen we de diverse evenementen ondersteunen door bijvoorbeeld gezamenlijke inkoop van media en het promoten van de evenementen.”

Volgens De Groot zou het mooi zijn om regelmatig beurzen te organiseren, waarin lokale ondernemers kunnen participeren. “Maar het zou ook goed zijn om als SPO mee te doen aan beurzen elders in het land, om op die manier Ommen wat meer bekend te maken.” Verder denkt de stichting over het aanleggen van een beeldarchief met foto’s van Ommen en de diverse evenementen en het uitbrengen van een promotiemagazine. “We willen het niet allemaal alleen doen, maar samen met de bevolking. We hopen dus op ieders steun te mogen rekenen. Als iemand ideeën heeft willen we hem of haar bij deze uitnodiging om contact met ons op te nemen, want alleen samen zijn we ‘Helemaal Ommen’”, besluit De Groot.

Paard & Bloem

Het Paard & Bloem evenement dat op 5, 6 en 7 mei gehouden wordt, is een mooi voorbeeld van wat het SPO voor ogen heeft. Een evenement van de plaatselijke menvereniging wordt omarmd en ondersteund door de middenstand. Door het evenement gezamenlijk te promoten en uit te breiden met een aantal activiteiten, wordt het een feest, waarmee Ommen zichzelf op de kaart zet. En dat is precies de bedoeling van de SPO.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.