skimmen ook via pinapparatuur bedrijven

Bij storingen met de pinfunctie is het zinvol om eens goed naar de apparatuur te kijken. Mogelijk dat daaraan wijzigingen zijn aangebracht. Het is verstandig om dan gelijk contact te leggen met de betreffende geldinstelling om verdere financiële schade zoveel mogelijk te beperken.

Bij het aanbrengen van skimapparatuur is meestal sprake van meerdere personen. De een manipuleert de apparatuur, de andere(n) houden de omgeving in de gaten of leiden mensen af. Om de handelingen bij de apparatuur bij de kassa te verhullen wordt vaak gebruik gemaakt van in de betreffende zaak gekochte grotere goederen.

Bij verdachte situaties is het verstandig onmiddellijk de politie (0900-8844) te bellen en desnoods signalementen en kentekens van voertuigen vast te leggen. Beschikt men over videobeelden dan is het verstandig deze vooral niet te wissen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.