rustidge scoort trilogie station tot station loop

Onder prima omstandigheden noteerde zij de derde Nederlandse tijd in 2011 op de 10 Mijl. 1 Uur, 1 minuut en 22 seconden klokte zij. Rijssenaar Leon Sanderman was de overall winnaar. Vorig jaar nog 2e, in deze editie boekte deze atleet een verbetering van zijn tijd naar 54 minuten en 44 seconden én de knappe winst.

De loopcondities waren uitstekend bij het lossen van het startschot door motorcoureur Barry Veneman. De Dalfser Superbiker schoot de 1.000 deelnemers weg voor de race over 10 Mijl (16,1km) en reed zelf aan kop met zijn snelle tweewieler. Bij de finish bleek door velen het persoonlijk record te zijn aangescherpt.

Aan de kop van het deelnemersveld bleek de strijd al snel beslist. Sanderman pakte gedecideerd de kop en klokte 54.44. Daarmee bleef het parcoursrecord bij de heren staan op 52 minuten en 42 seconden. “De omstandigheden waren goed maar het was droog”, blikte Sanderman terug op de westrijd. “Ik had in de eerste fase een flesje water aangepakt en hield deze bij mij. Dat bleek een goede keus”.

Jacqueline Rustidge bleek minder bezig te zijn geweest met de weersomstandigheden. “Direct na de start kwam ik ten val en heb de eerste 5 á 6 km met een onrustige ademhaling gelopen. Hoewel de val niet ernstig is, breekt dat je ritme direct”, zo analyseerde Rustidge haar wedstrijd. Vooraf waagde Rustidge zich niet aan een voorspelling. Op 8 mei liep zij in Praag haar marathon tijdens de WK voor politiemedewerkers waar ze een vijfde plek behaalde.

De organisatie liet blije gezichten zien. “De weergoden waren ons goed gezind. Je kijkt toch regelmatig even op de buienradar hoe de omstandigheden lijken te gaan worden” laat wedstrijdleider Nico Kropman weten. “ De organisatorische voorbereiding was ook dit jaar weer nauwgezet. Met de gemeenten Dalfsen en Ommen en de politie hebben we goed overleg en dat loopt gesmeerd. Zelfs zo goed dat we met een parcoursaanpassing over het erf van Sportwethouder Maurits von Martels hebben gelopen. Kortom, de deelnemers en de toeschouwers zijn dik tevreden, en daar doen wij het voor.”

“Ook dit jaar hebben we vernieuwingen doorgevoerd. De evaluatie van vorig jaar bracht een probleem bij de shirtuitgifte aan het licht. Dat liep dit jaar vlekkeloos. Ook de verzorging bij de finish is goed. Naast water en Aquarius is als extra fruit en ontbijtkoek toegevoegd. Al die verbeteringen worden erg gewaardeerd. Uit de reacties van de deelnemers krijgen we veel goede en kritische feedback. Maar ook nu zijn er weer punten naar voren gekomen die we gaan evalueren. Dat gebruiken we weer voor de lustrumeditie 2012”, blikt Rik Minkjan terug op het evenement.

Jan Dekker was zichtbaar content met het verloop van het evenement. “Goede sfeer, prima omstandigheden. Waar we heel veel goede reacties van krijgen is natuurlijk het loopshirt. Het shirt werd al goed gewaardeerd. Vorig jaar ontving iedere deelnemer een eigen shirt met zijn of haar voornaam er op. En dit jaar hebben we een shirt met lange mouw uitgereikt met de voornaam op de rechtermouw. De eerste reacties klinken goed.”

De Olympische dubbeldekker gaf penningmeester Leontien Oldengarm de kick van de avond; “Dat is een hoogtepunt als die even na 7 uur station Ommen binnenrijdt en de deelnemers met supporters aflevert. Dat geeft een fantastische sfeer, klasse!.”

Het evenement wordt ieder jaar verlopen op de laatste woensdag in mei, in 2012 op 30 mei. Stichting Station tot Station Loop bereidt zich samen met Atletiekvereniging ACO Van Elderen in Ommen en Railrunners Zwolle voor op volgende editie van dit evenement. Een impressie van de loop met foto’s en de uitslagen zijn op www.stationloop.nl te vinden. Op de website zullen ook de door de Overall-winnaars en de door de organisatie gesponsorde goede doelen bekend worden gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.