Home / archiefcentraal / rossi shop geniet internationale bekendheid

rossi shop geniet internationale bekendheid

Door Erna Ekkelkamp –

Voor een beetje motorliefhebber is hun winkel annex werkplaats aan de Veldkampweg in Ommen het walhalla. In een hoek van de zaak bevindt zich de open motorwerkplaats, waar Edwin Meulenbelt zorgt voor onderhoud en reparaties van voornamelijk motoren van voornamelijk Japanse makelij. Bartine Meulenbelt is verantwoordelijk voor de kledingafdeling, waar naast motorkleding van de laatste mode, ook laarzen, helmen en tassen worden verkocht. Net als gewone kleding, is volgens Bartine ook motorkleding aan mode onderhevig. “Iedere twee jaar komt er een nieuwe collectie, waarbij het opvallend is, dat de dameskleding steeds vrouwelijker wordt. Het wordt wat meer getailleerd en er wordt op dit moment veel gewerkt met borduursels. De motorjacks van tegenwoordig kan je bijvoorbeeld ook prima dragen wanneer je niet op de motor zit”, vindt ze.

Het meest bijzondere in de Rossi-shop zijn de gadgets. Zeker de schaalmodellen van de motoren waarop negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi zijn wedstrijden verreed, zijn een gewild verzamelobject voor fans over de hele wereld. “We zijn ooit zelf begonnen met het sparen van schaalmodellen en hadden die in een vitrine in de winkel staan. We kregen daar vaak vragen over van klanten die ook graag dergelijke schaalmodellen wilden hebben”, vertelt Bartine. “We zijn op een gegeven moment begonnen met het verkopen van een paar schaalmodellen en hebben inmiddels ruim 700 verschillende modellen op voorraad.”

Het gros komt van speelgoedfabrikant Maisto, de rest importeren ze zelf vanuit het buitenland. “We speuren regelmatig e-Bay en andere sites af, op zoek naar nieuwe modellen, want we willen alles hebben en alles kunnen leveren. We zijn hiermee op dit moment zelfs de grootste leverancier ter wereld. Nergens is een uitgebreidere collectie te vinden”, weet de onderneemster. De schaalmodellen zijn roofgoed en vormen een steeds groter deel van de totale omzet van hun bedrijf. “In het begin hadden we alleen de modellen van Rossi, daarna kregen we er andere racers bij. Inmiddels hebben we ook een grote collectie van wegmotoren. We verkopen veel aan verzamelaars, maar het zijn ook populaire verjaardagscadeaus.” Een groot deel van de producten wordt verkocht via de webshop aan klanten over de hele wereld, die wanneer ze in de buurt zijn, ook graag even persoonlijk langskomen. “Laatst hadden we hier zelfs mensen uit Zweden, die hadden uren gereden om hier even te kunnen komen rondkijken, dat is toch geweldig.”

Voor meer informatie kijk op www.rossi-shop.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.