restauratie molen fakkert vordert gestaag

Het herstel van de achtkant nadert zijn voltooiing, nieuwe veldkruizen zijn aangebracht en ook de balkjes, waartegen straks de rietuitbrekers worden uitgebouwd. Heel mooi te zien is hoe vallend graan van de voormalige silo`s in de loop der jaren de balken heeft aangetast. Bij de restauratie blijven deze details gespaard, met extra steunbalkjes worden de vloeren weer aangebracht. De herstelde ramen zitten er weer in, het metselwerk is hersteld en hopelijk zijn de steigers die dag weer verdwenen.

In de geheel nieuwe kop, die al klaar staat op het terrein en in al het overige timmerwerk is goed het vakmanschap te zien. Dé kans om al die molendetails, die normaal niet te zien zijn nu eens te bekijken. Als de molen af is zit het meeste weer verborgen onder het riet. De molenromp is echter nog niet toegankelijk in verband met veiligheidsrisico`s.

In de bouwkeet hangen de bouwtekeningen en zijn de details van het lopend werk te bewonderen en is goed te zien hoe het eindresultaat gaat worden. De molenaars zijn aanwezig om deskundige uitleg te geven. Tevens wordt er een speciale ‘vrienden’ werf actie gehouden en onder de nieuwe vrienden wordt een broodbak machine verloot plus zes maanden gratis meel. Ook onder de bestaande vrienden die komen kijken en hun gegevens komen updaten wordt een broodbak machine verloot.

Kortom een uitgelezen moment om te komen kijken en eventueel vriend te worden van deze prachtige molen voor 10 euro per jaar. Bezit je nog oude informatie van voor 1950 of oude foto`s neem dan contact op met de Stichting via info@molenfakkerthoonhorst.nl.