primeur tijdens officiele opening kraamsuites

Bevallen in een kraamsuite betekent bevallen in het ziekenhuis, met de gemoedelijke sfeer van thuis en de veiligheid van professionele zorg binnen handbereik. De kraamsuite vormt een vertrouwde schakel in de verloskundige ketenzorg. Enkele stellen vertellen in een speciaal gemaakte DVD over hun afwegingen en ervaringen met het bevallen in een kraamsuite van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis. Een medewerkster licht toe wat het betekent voor zowel de gasten als zorgverleners. Sinds begin dit jaar zijn de verloskamers in het Hardenbergse ziekenhuis omgetoverd in kraamsuites, vier in totaal.

Pauline Terwijn van de Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep benoemt het grote belang van samenwerking in de regio op het gebied van verloskundige zorg. Een goede afstemming tussen eerste en tweede lijn – verloskundigen, huisartsen, kraamzorg, verpleegkundigen en gynaecologen – zijn hierbij volgens haar van wezenlijk belang.

Erik Boerkamp, zorgondernemer van de Zorgonderneming Vrouw & Kind licht toe, waarom het ziekenhuis ervoor heeft gekozen om nieuwe kraamsuites in te richten, ondanks alle onzekerheden. “Wij willen niet wachten op een nieuw ziekenhuis of nieuwe regels van de overheid. Wij willen wat gaan doen. Thuis bevallen is een goed iets, maar als je dat ook kunt aanbieden in de veilige omgeving van een ziekenhuis, dan is dat mooi. Met name de vaders krijgen er nadrukkelijk een plaats.” Zij kunnen in de huiselijk ingerichte kraamsuites blijven slapen bij moeder en pasgeboren kind.

Als volgende stap kondigt hij de bouw van een Geboortecentrum aan op het voorterrein van het ziekenhuis. Hiervoor zullen de krachten van de verschillende partijen in de regio steviger gebundeld worden. “Want de kracht ligt in samenwerking”, aldus Boerkamp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.