plastic soep meer dan esthetisch probleem

Vele berekeningen zijn er los te laten op het opruimen van plastic en dan zal het al snel duidelijk zijn dat het nog vele jaren zal duren voor dat het plastic weg is. Volgens Peter Smith is het veel meer dan alleen een esthetisch probleem, het is tevens normen en waarden overstijgend, schrijft hij als reactie op de column van de Wethouder Agricolo:

Interessant artikel. Alleen deel ik de eindconclusie niet: ‘We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet’, Ik ben van mening dat we hooguit nu pas ontdekken dat we op de rem moeten trappen omdat we de verkeerde kant opgaan en dat we vergeten zijn een rem in ons voertuig te bouwen. Bewustwording is een eerste stap om die rem in te bouwen. Dat 80% van de ingrediënten van de plastic soep afkomstig zijn van zwerfafval is nagenoeg onbekend. Kijk eens naar bomen die tijdens een hoogwaterstand van een rivier even onder water zijn komen te staan. Als je ziet hoeveel afval er dan in die bomen hangt schrik je enorm.

Stel je zou de plastic soep willen opruimen? Hoe lang ben je daar mee bezig? Je kunt er verschillende berekeningen op los laten. Stel je kan 100km2 doen per dag schoonmaken dan nog ben je al snel 200 jaar bezig. Maar als je weet dat we deze afvalberg in circa dertig jaar tijd hebben weten te creëren dan zal duidelijk zijn dat we eerst de kraan dicht moeten draaien alvorens te beginnen met dweilen. Richt je dus alsjeblieft op zwerfafval, het is veel meer dan alleen een esthetisch probleem. En het is ook normen en waarden overstijgend.

Hartelijke groet,

Peter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.