peuters ontdekken natuur met eigen tuintje

Project Voorschool Ommen kiest de natuur als thema

Voorschool Ommen, een gezamenlijk project van peuterspeelzaal Peuterleut en kinderdagverblijf Kwibus, biedt peuters een divers aanbod aan zogeheten ‘dagarrangementen’: een passend aanbod aan onderwijs, opvang en vrijetijdsactiviteiten. Daarbij wordt elke keer een thema gekozen. “In februari was dat bijvoorbeeld ‘dans, muziek en theater’, deze keer was er gekozen voor ‘natuur’”, vertelt projectleider Hanneke Weelink. “Met het aanleggen van de tuinen halen we de natuur als het ware naar binnen. Maar we willen ook dat de kinderen de natuur buiten kunnen ontdekken. Vandaar dat we een aantal ochtenden met Landstede-busjes naar ‘De Kleine Tuinman’ zijn geweest.”

Klauteren, vissen en water pompen

In deze grote natuurtuin kun je de natuur volgens Weelink heel mooi beleven: de peuters konden er naar hartelust kijken, voelen en spelen. “Er is een klompjespad dat de weg wijst over de hoogbegroeide tuinpaadjes met spannende ontdekplekjes. De kinderen ontdekten wat er onder boomstammetjes leeft, wie er allemaal in de vijver wonen, waar de bijtjes leven, hoe de bloemen ruiken. Maar ook het klimmen, klauteren, spitten, vissen, spelen met echte potten en pannen en bij de waterpomp zelf water pompen: het kan er allemaal. Kortom: Onze peuters hebben hier heel veel beleefd en ervan genoten!”

Feestdag bij De Kleine Tuinman

Wil jij je kind ook de natuur laten ervaren? Op zaterdag 4 juni houdt Stichting Aardekinderen, de in 2010 opgerichte organisatie waarbij De Kleine Tuinman is aangesloten, van 10.30-17.00 uur haar jaarfeest. De entree is vijf euro per persoon. Kijk voor meer informatie op www.dekleinetuinman.nl.

Project Voorschool Ommen

Hoofddoel van het project Voorschool Ommen is komen tot een samenwerking tussen peuterspeelzaal Peuterleut en kinderdagverblijf Kwibus. Speerpunten daarbij zijn het ontwikkelen van gezamenlijk dagarrangementen, het verbeteren de inzetbaarheid van medewerkers en vrijwilligers door scholing en begeleiding, het gezamenlijk uitvoeren van activiteiten rond de dagarrangementen en het gebruikmaken van elkaar faciliteiten. De resultaten van project, dat loopt van februari 2010 tot en met juli 2011, worden in juli bekendgemaakt tijdens een minisymposium. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft voor dit project subsidie verleend aan Stichting Peuterspeelzalen Ommen en Landstede Kinderopvang Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.