peuters ontdekken en beleven de natuur

. Op beide locaties staan daarom sinds kort een vierkante metertuin welke door de peuters zelf gevuld zijn met groente, fruit en bloemen. Maar om de natuur niet alleen naar binnen te halen maar ook buiten te ontdekken zijn de peuters van beide locaties de natuur gaan opzoeken.

De natuur kun je beleven in de droom- speel -en ontdektuin ‘De Kleine Tuinman’ in Dedemsvaart, waar de peuters met busjes van Landstede een aantal ochtenden naar toe zijn geweest. In deze grote natuurtuin hebben de peuters naar hartenlust kunnen kijken, voelen, ruiken, dromen en spelen. Er is een klompjespad om de weg te wijzen over de vele hoog begroeide tuinpaadjes met veel spannende ontdekplekjes.

Er is ontdekt wat er onder boomstammetjes leeft, wie er allemaal in de vijver wonen, waar de bijtjes leven, hoe de bloemen ruiken. Maar ook het klimmen, klauteren, spitten, vissen, met echte potten en pannen spelen, bij de waterpomp zelf water pompen, het kan er allemaal. Kortom: De peuters van Peuterleut en Kwibus hebben hier heel veel beleefd en ervan genoten.

Het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid heeft subsidie verleend voor een project tussen Stichting peuterspeelzaal Ommen en Landstede Kinderopvang Ommen. Dit project heeft als hoofddoel te komen tot samenwerking tussen Peuterspeelzaal Peuterleut en Kinderdagverblijf Kwibus. De speerpunten in de samenwerking zijn;

1. Ontwikkelen van gezamenlijk aanbod dagarrangementen.

2. Verbetering van de inzetbaarheid door scholing en begeleiding van medewerkers en vrijwilligers.

3. Gezamenlijke activiteiten uitvoeren in het kader van dagarrangementen

4. Gezamenlijk gebruik van faciliteiten

5. Tijdens een minisymposium worden projectresultaten bekend gemaakt

Binnen het project werken de pedagogisch medewerkers van beide organisatie samen. Ook wordt gebruik gemaakt van elkaars faciliteiten. Het project loopt van febr 2010 tot en met juli 2011. De resultaten worden bekendgemaakt tijdens een minisymposium.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.