ovc 21 rammelt aan poort vierde klasse

Vooral aan de oostzijde, waar toeschouwers zicht hadden op zowel het speelveld alsmede het beeldscherm van de tv. Links OVC ’21-Mariënheem, de eerste promotiewedstrijd van klasse 5H, rechts Ajax-FC Twente om het landskampioenschap. Met OVC ’21 en Ajax als triomfator. Met dit verschil dat de Amsterdammers de prijs binnen hebben en de ploeg van trainer Michael Dikken een weliswaar belangrijke, maar nog geen definitieve stap heeft gezet richting vierde klasse.

Maar de club uit Westbroek is klaar voor de grote stap. Zondag over een week in en tegen Raalte moet het gebeuren. Of dat gebeurt is de vraag. De equipe van Dikken doet technisch voor geen enkele ploeg uit de vijfde klasse onder, maar kent naast hoge pieken ongekende dalen. Een slechte dag en je bent gezien, beseft ook de oefenmeester uit Hengelo, die vanaf begin seizoen ‘spelen op balbezit en rust aan de bal’ predikt. De oud-speler van FC Twente oogde ondanks de overwinning van zijn ploeg ietwat ontevreden, maar dat had voornamelijk met het resultaat in Amsterdam te maken. “Nee, nee, begrijp me goed, 3-1 is prima, maar het spel kon beter, met name in de tweede helft.”

Op Westbroek was het achteraf gezien snel klaar. Eerst Koen Daman en even later Kay van ’t Zand legden binnen het eerste kwartier de basis voor de uiteindelijke winst. De toeschouwer die verwachtte dat Mariënheem na de thee met de lange mannen en de stevige wind in de rug zou gaan stormen kwam bedrogen uit. OVC ’21 bleef de bovenliggende partij. Nadat de kleinste man van het veld, Stefan Herbrink, met het hoofd de 3-0 tegen het net knikte focusten de kijkers zich op Ajax-Twente. Daar deed de 3-1 van Sander Alferink weinig aan af.

Zondag ontvangt Mariënheem Raalte en een week later volgt de ontknoping in Raalte, waar OVC ’21 de kroon op het werk kan zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.