Home / archiefcentraal / open dag duurzame woningen in dalfsen

open dag duurzame woningen in dalfsen

Negen duurzame demowoningen in de gemeente Dalfsen zetten zaterdag 4 juni voor de tweede keer de deuren open voor het publiek. De eerste open dag, op 26 maart is succesvol verlopen. Om iedereen nog voor de zomervakantie de kans te geven om duurzame inspiratie op te doen wordt op 4 juni de tweede Open Dag gehouden.

In de demowoningen zijn onder andere warmtepompen, zonnepanelen, houtkachels, duurzame materialen en goed geïsoleerde vloeren, gevels en daken te zien. Iedere bewoner heeft volgens eigen wens en inzicht zijn of haar woning duurzamer gemaakt. De bewoners van de woningen ontvangen de bezoekers met een hapje en een drankje en zijn uiteraard bereid vragen te beantwoorden.

Veel bewoners van de duurzame demowoningen hebben deelgenomen aan Duurzaam (T)huis. Met Duurzaam (T)huis wordt de bewoner begeleid in het verduurzamen van de eigen woning. De gemeente geeft standaard 150 euro subsidie op het energiebesparingsadvies. Ook kunnen bewoners voor uitvoering

van energiebesparende maatregelen nog steeds de duurzaamheidslening aanvragen.

In 2011 worden in totaal drie Open Dagen gehouden, waarbij geïnteresseerden de duurzame demowoningen kunnen bezoeken. De laatste Open Dag van 2011 is op zaterdag 1 oktober. Voor meer informatie en adressen van deelnemers kunnen inwoners terecht op www.duurzaamthuisdalfsen.nl Voor elke woning heeft de gemeente Dalfsen informatiemateriaal beschikbaar gesteld.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.