Home / archiefcentraal / op een oude fiets langs ommer molens

op een oude fiets langs ommer molens

Gekleed in kleurige klederdrachten en veelal fietsende op uiteenlopende oldtimers heeft een veertigtal dames en heren uit onder andere Zeeland, Friesland, Noord-Brabant- en Noord Holland en niet te vergeten Ommen, een route van ongeveer 25 kilometer afgelegd. Bij de diverse molens werd gestopt om de molen, het streekmuseum, het Natuurinformatiecentrum te bezichtigen dan wel de inwendige mens van een natje of een droogje te voorzien.

Op de terugtocht vanaf de stuw in Vilsteren, langs de noordzijde van de Vecht, was een niet voorziene hindernis aangebracht. Over het fietspad was een lint gespannen waardoor het niet mogelijk was verder te fietsen.

“Voor de voortgang van de toertocht was het noodzakelijk het nieuw aangelegde fietspad alvast te openen. Omdat de vertrekkende burgemeester van Ommen, de heer Kok, mogelijk al bezig is met de voorbereidingen op zijn nieuwe functie als Gedeputeerde van de Provincie Overijssel en de wethouder van Cultuur, de heer Scheele, mogelijk Nationale Molendag aan het vieren is op de molen in Nijeveen, werd het doorknippen van het lint aan een vertegenwoordiger van de rijwielvereniging ‘De Oude fiets’ opgedragen” aldus de voorzitter van de Molenstichting. Onder luid applaus werd aan die opdracht voldaan en hierna kon de tocht worden voortgezet.

Bij molen De Lelie werden de door de familie Wolters gebakken pannenkoeken genuttigd door de deelnemers en werd er volop nagebabbeld over de toertocht.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.