Home / archiefcentraal / op een oude fiets langs de molens

op een oude fiets langs de molens

De (landelijke) historische rijwielvereniging ‘De Oude Fiets’ houdt zich sinds haar oprichting in 1990 met de fietsgeschiedenis in al zijn veelvormigheid bezig. Doel van de vereniging is om de fietshistorie levend te houden en de geschiedenis zo volledig en exact mogelijk weer te geven.

Ook de molens in Ommen hebben een rijke historie en naast het aanschouwen van de fietsers in veelal historische klederdrachten, is een bezoek aan één of meerdere molens in Ommen een aanrader.

De fietsers verzamelen zich bij molen De Lelie aan het Molenpad in Ommen en vertrekken daar omstreeks 11.00 uur voor een rondje door het centrum van Ommen om daarna aan te leggen bij molen Den Oord om koffie en krentenwegge te nuttigen. Ook kan een bezoek aan het streekmuseum worden gebracht.

Om 12.00 uur vertrekken de fietsers richting Besthmener Molen waar zowel de molen als het Natuurinformatiecentrum Ommen bezocht kunnen worden. Van hieruit wordt de tocht voortgezet langs een prachtig gedeelte natuur richting Vilsteren. Waar de Vilsterse Molen bezichtigd kan worden en de lunch genuttigd.

Als alles volgens plan verloopt zal de tocht om 15.00 uur worden hervat richting Ommen (mogelijk langs het nieuw aangelegde fietspad langs de Vecht) om de tocht te beëindigen bij molen De Lelie, waar de door molenaar Anton Wolters gebakken pannenkoeken gegeten kunnen worden.

Lezers van dit artikel die over een ‘Oude Fiets’ beschikken en mee willen fietsen zijn van harte uitgenodigd dit te doen. Je kunt je vanaf 11.00 uur aansluiten bij molen De Lelie aan het Molenpad in Ommen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.