Home / archiefcentraal / onkruidbestrijding in de gemeente dalfsen

onkruidbestrijding in de gemeente dalfsen

Één van de onderwerpen is het beperken van chemische middelen bij beheer en openbare ruimten. Er is gekozen om op de verhardingen geen gebruik te maken van chemische middelen voor het bestrijden van onkruiden. De gemeente gaat gebruik maken van onkruidborstels en onkruidbranders om het onkruid op verharding op een gewenst niveau te houden.

In week 21 tot 25 wordt in de verschillende kernen in de gemeente Dalfsen het onkruid bestreden. De werkzaamheden kunnen wel wat overlast geven maar zij proberen dit tot een minimum te beperken. Dit doen ze door de borstelroutes zo in te delen dat er binnen een paar dagen een veegauto langs komt voor het opruimen van de rommel. Hieronder is een overzicht van het borstelen en vegen.

Om de overlast van onkruid in de toekomst te beperken worden de nieuwe verhardingen op een manier aangelegd dat onkruidgroei minder kans heeft. Ook worden er in nieuwe ontwerpen overwegingen gemaakt of het mogelijk is minder verharding aan te leggen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.