ommer mannenkoor gered door donatie gasunie

Het Ommer Mannenkoor had voor zaterdag 28 augustus een groots muziekfestival georganiseerd, getiteld ‘Cantelaer’ waar Classic Pop zou ontmoeten. Hiermee wilde het koor klassiek en pop en jong en oud bijeenbrengen met muziek die generaties zou verbinden.

Er waren arrangementen geschreven voor het koperduo Arjan & Edith Post, Kavoca uit Kampen, de Lowland Pipe Brigade uit Zwolle, de Twentezangers uit Rijssen en de formatie Balance uit Hoogeveen. Het was een uniek concept met afzonderlijke en gezamenlijke optredens waardoor een samensmelting van allerlei vormen van muziek te zien en te horen zou zijn.

De weersomstandigheden in die week waren van dien aard dat het koor op donderdag 26 augustus moest besluiten het festival af te gelasten. Bij het plaatsen van de podiumwagen zakte deze weg in het drassige terrein. Achteraf is het koor blij met de genomen beslissing. Op zaterdag 28 augustus onweerde en regende het hevig aan het begin van de middag en tegen de avond en het beoogde festivalterrein was een grote modderpoel. Het afblazen leidde echter wel tot een aanzienlijke financiële schadepost en een ernstig verlies voor het koor van bijna vijftienduizend euro.

Het koor vroeg Gasunie om een financiële bijdrage. Gasunie en Ommen zijn al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw met elkaar verbonden. In Ommen staat een van de grootste compressorstations van Gasunie. Hier wordt gas op druk gebracht voor vervoer naar het zuiden en zuidwesten van het land. Daarnaast is Gasunie bezig met de uitbreiding van het gastransportnetwerk met 500 kilometer leiding waarbij ook rondom Ommen nieuwe leidingen zijn gelegd.

Gasunie gaf daarom graag gehoor aan het verzoek om een financiële bijdrage, maar stelde als voorwaarde dat het Ommer Mannenkoor iets terug zou doen voor de Ommer samenleving. Gasunie verdubbelt elke euro die het koor binnenhaalt met acties die de schade moeten dekken en staat zo garant voor de helft van het schadebedrag.

In ruil daarvoor geeft het Ommer Mannenkoor op vrijdagavond 20 mei tussen 19.30 en 21.00 uur een concert in de Hervormde kerk in Ommen aan het Kerkplein 1. Tijdens het concert staan de deuren open en is de in- en uitloop vrij. Hiermee wordt ook het winkelend publiek de kans gegeven het concert te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.