natuurinformatiecentrum klaar voor de zomer

Het Natuurinformatiecentrum aan de Hammerweg 59a in Ommen opent op 14 mei het zomerseizoen. Vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur is jong en oud van harte welkom. In en om het centrum zijn diverse activiteiten voor de kinderen zoals wol vilten, schminken en pannenkoeken bakken. Er is voor elk kind een ijsje van ijsboerderij De Blekkenhorst.

Ook voor de overige bezoekers is er genoeg te beleven, een prachtige nieuwe natuurwandeling van zeven kilometer, een kraam met houtsnijwerk, twee natuurschilders, een imker en de Groene Marke is aanwezig met natuurproducten. Twee muzikale boswachters zorgen deze dag voor de vrolijke noot.

De vrijwilligers van de heemtuin hebben tegen een kleine vergoeding stekjes te koop en leiden u graag rond in de tuin. De molen is open en de molenaar is aanwezig voor een rondleiding in de molen. Tussen 12.00 uur en 13.00 uur is er een optocht van historische fietsen en bakfietsen. In het centrum is vanaf 1 mei een expositie over: ‘het leven van de das’. De toegang tot het centrum, de expositie en de molen is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.