nationale hengeldag wie vist er mee

Hoewel je natuurlijk het hele jaar door kunt vissen en de “diehards” onder de hengelaars niet terugschrikken voor kou en regen, zijn het toch vooral de voorjaarszon, ontluikende natuur en toenemende activiteit van vis die de sportvisser naar de waterkant lokken. Om de opkomende lente- en viskriebels extra te stimuleren is daarom lang geleden al de Nationale Hengeldag in het leven geroepen.

Elke zichzelf respecterende sportvisser gaat die dag vissen met vismaten en/of familie, in verenigingsverband of gewoon alleen. Nergens raak je immers beter de stress kwijt dan aan of op het water en met een hengel in de hand. Daarbij valt er op Nationale Hengeldag overal wel iets voor de sportvisser te beleven: een viswedstrijd van de plaatselijke hengelsportvereniging of -winkelier, demonstraties van verschillende vistechnieken, de opening van nieuwe visvijvers en vissteigers, familievisdagen, ruilbeurzen en vele andere vissige festiviteiten. Dit jaar organiseren ruim honderd hengelsportverenigingen een activiteit of evenement.

Ed Stoop en Marco Kraal, de bekende presentatoren van VisTV, bezoeken dit jaar maar liefst tien evenementen op Nationale Hengeldag. Ed bezoekt vijf verenigingen in West-Nederland. Marco komt langs bij vier verenigingen in Limburg en bij één vereniging in Oost-Brabant. Door heel Nederland zullen reclamevliegtuigjes iedere Nederlander vertellen dat op deze dag iedereen mee kan vissen!

Wil je meer weten over Nationale Hengeldag en waar die dag activiteiten en festiviteiten zijn, kijk dan op www.nationalehengeldag.nl of op www.sportvisserijnederland.nl. Ga je normaal gesproken vissen in Nederland, dan heb je altijd de VISpas nodig. Maar op Nationale Hengeldag is dit bij de meeste deelnemende verenigingen niet het geval. Voor de rest van het jaar geldt: Vissen? Altijd de VISpas mee! Deze is te koop bij de meeste hengelsportwinkeliers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.