mizuwaaidalfsen pakt eerste landstitel

De handbalsters van MizuWaAi/Dalfsen zijn zaterdagavond kampioen van Nederland geworden. De dames wonnen de laatste wedstrijd van het seizoen thuis in de Trefkoele met 29-25 van Kiddy World/SEW uit Nibbixwoud (Noord-Holland). Naaste concurrent Amsterdam won van DSS, maar dat had geen gevolg voor het eindklassement. Dalfsen is met een punt meer kampioen geworden en pakt haar eerste landstitel in de geschiedenis.

Gemakkelijk ging het gisteravond niet. Bij rust stond de ploeg van trainer Richard Kuijer zelfs met 15-13 achter. De tweede helft werd dit resultaat goedgemaakt. Al snel nadat de thuisploeg op 19-18 voor kwam, werd het verschil uitgebouwd tot 25-19 en was de wedstrijd beslist. Na afloop van de overwinning kreeg de ploeg een cheque van maar liefst 5.000 euro overhandigd van het gemeentebestuur. Dat geld dient als topsportondersteuning.

De hanbalkampioenen worden vanmiddag gehuldigd in Dalfsen. Rond 14.30 uur komt de ploeg per trein aan op het station in Dalfsen. Begeleid door supporters en muziek zullen zij vervolgens een rondrit door het dorp maken. Rond 15.00 uur zal de selectie gehuldigd worden op het voorplein van het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.