Home / archiefcentraal / lekker suppen op de vecht

lekker suppen op de vecht

Na een wervelende presentatie, mochten de genodigden het water op om het Stand Up Paddle Surfen, oftewel het staande op een surfplank al peddelend over het water scheren, uit proberen. Dat zorgde voor tropische taferelen.

Gestoken in strakke surfshirtjes en onder begeleiding van een aantal prominente SUP-ers uit binnen- en buitenland, gingen de grootste durfals het water op. Moeilijk schijnt het niet te zijn, want na een wat wiebelig begin suppen de meeste personen moeiteloos over het water. Alleen een passerende motorboot zorgt hier en daar voor een nat pak.

Gramsbergenaar Erik Hulzebosch kijkt goedkeurend toe, maar blijft veilig aan de wal staan. “Ik zou het wel willen proberen, maar ik heb geen tijd, ik moet mijn kinderen zometeen halen”, zegt hij. “Maar ik heb er wel eentje gekocht. Wij wonen aan het kanaal, dus het lijkt mij hartstikke mooi om een paar keer per week op en neer naar Hardenberg te peddelen. Ze zeggen dat het goed is voor de core stability, dus dat lijkt mij wel wat. Ik ben nu een jaar gestopt met schaatsen en dan gaat het hard achteruit met die spieren.” Hij lacht. “Maar echt nieuw is het suppen niet, ik deed dat vroeger op een oude deur uit mijn vader’s werkplaats. Dan zaagde ik een schrootje in de vorm van een peddel en daar gingen we. Alleen niet zo hard als met deze sup-boards.”

Ook De Zon-eigenaar Ron Nijhof is enthousiast. “Wij gaan er hier zeker een aantal aanschaffen voor onze gasten. Het is een totaal nieuwe vorm van watersport, waarvoor de Vecht zich uitstekend leent. En het schijnt ontzettend goed te zijn voor al je spieren. Ik zie deze vorm van waterrecreatie hier op de Vecht zeker zitten.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.