Home / archiefcentraal / laatste wedstrijd asc62 doelpuntenfestijn

laatste wedstrijd asc62 doelpuntenfestijn

Voor beide teams stond er qua competitie niets meer op het spel. Er was echter reden genoeg om er wel een aantrekkelijke pot van te maken: trainer Egbert Kragt zou met een overwinning waardig afscheid kunnen nemen van ASC en trainer Jan Booijink van OZC zou in zijn eigen woonplaats Dalfsen liever ook niet verliezen.

Vanaf de aftrap werd duidelijk dat ASC de bovenliggende partij was. Met veelvuldig balbezit en druk op de tegenstander beheersten zij het middenveld. Een onderschepte pass van OZC werd hen na 18 minuten spelen al fataal toen Arjan Stokvis werd gelanceerd en de ver uit zijn doel gekomen keeper moeiteloos passeerde voor de 1-0. Ondanks het overwicht moest het publiek tot vlak voor rust wachten op het tweede doelpunt dat van de schoen van Chiel Pasman kwam. Vanuit het middenveld werd hij op maat aangespeeld waarna hij de bal prachtig diagonaal voor de keeper langs in de hoek schoot.

Na rust kreeg het publiek een ander OZC te zien. Er werd jacht gemaakt op de bal en ASC werd teruggedrongen op eigen helft. Keeper Jan Westerman wist twee inzetten op de lijn te keren maar enkele minuten later rolde de bal enigszins fortuinlijk wel het doel in.

Direct na de spelhervatting werd ASC opnieuw verrast. Nu door een snelle combinatie en een voorzet op maat die onhoudbaar werd ingekopt. Vanaf dat moment speelde beide elftallen vol voor de winst waardoor er een aantrekkelijk kijkspel ontstond. Zes minuten later Stokvis mengde zich in een scrimmage en leek door de keeper onderuit te worden gehaald een penalty tot gevolg hebbend. Pasman rondde dit perfect af en bracht ASC daarmee weer op voorsprong. Het feestje duurde welgeteld een minuut want toen lag aan de andere zijde een halve omhaal van OZC alweer in de touwen.

Langzamerhand won ASC terrein en werden de aanvallen steeds gevaarlijker. Vanuit het middenveld werd een pass door de hard werkende Floris Meerveld opgepakt die ondanks de aanwezigheid van twee verdedigers met links de keeper van OZC wist te passeren. Dat het spel beide teams veel kracht had gekost werd zichtbaar in het laatste kwartier. Nauwelijks nog uitgespeelde kansen aan beide zijden hoewel invaller Jasper Broekman vlak voor tijd nog een dot van een kans liet liggen.

ASC haalde de eindstreep en kon daarmee trainer Kragt zijn gewenste afscheidscadeau aanbieden. Vergezeld van een boeket bloemen werd hij na afloop door voorzitter Jurrie van Keulen bedankt voor zijn inzet en prestaties van de afgelopen jaren. Met de overwinning schoof ASC nog twee plaatsen op naar plek acht in de eindrangschikking.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.