Home / archiefcentraal / kunsten op straat wint landelijke prijs

kunsten op straat wint landelijke prijs

Het juryrapport roemde onder meer de grote betrokkenheid van de vele vrijwilligers en het feit dat het festival daadwerkelijk door de hele provincie reist. “KUNSTEN OP STRAAT biedt de bezoekers quality time”, meent de festivaldirecteur. “Een moment van verwondering en bewustwording van het moois dat Overijssel biedt qua cultuur en natuur. Dat is een hele uitdaging in deze drukke en jachtige tijd.

KUNSTEN OP STRAAT laat mensen genieten van internationaal gelauwerde en vernieuwende straattheatervoorstellingen. Het neusje van de zalm uit binnen- en buitenland komt optreden. Een mooi contrast daarbij is dat het decor wordt gevormd door de historische en pittoreske dorpjes en steden uit Overijssel. De kracht van het ‘goede leven’ en de gastvrijheid uit deze provincie worden zo gekoppeld aan innovaties in de kunst.”

Met een vlammende motivatiebrief benaderde het festival begin dit jaar de organisatie van de Nationale Evenementenprijs. “Dit jaar zit ons festival in een nieuw jasje”, vertelt Jan Eijsink. “We hebben hard gewerkt aan onze uitstraling en publiciteitsmiddelen. Deze gewonnen prijs is een mooie opsteker voor ons. Het geeft aan dat we op de goede weg zitten.” Alle lokale festivaldagen worden door vrijwilligers uit de betreffende dorpen en steden zelf georganiseerd. Honderden mensen uit de provincie Overijssel zijn dus actief bezig met dit regiofestival. “Alleen al voor hen is deze prijs een kroon op hun werk.”

De provincie Overijssel steekt veel energie in de festivals. Met een vooruitstrevend festivalbeleid wil de provincie zich op de kaart zetten als cultureel aantrekkelijk. “Ook KUNSTEN OP STRAAT profiteert daarvan. Net als de festivals Deventer Op Stelten, festival ZwArt (Zwolle) en Grenswerk (Enschede). We werken in toenemende mate samen en versterken elkaar. Dit komt onze landelijke uitstraling ten goede. Deze prijs hebben we dus ook mede te danken aan de provinciale politiek die ons succesvol ondersteunt.”

Het festival KUNSTEN OP STRAAT zet een heel dorp of stad tijdelijk op de kop. Alles ademt theater. Daar waar het festival neerstrijkt, is de sfeer meteen opperbest. In 2011 reist het festival KUNSTEN OP STRAAT langs:

Lochem (GLD) 2 juni – Dalfsen 3 juni – Zwolle 4 juni – Oldenzaal 5 juni – Ootmarsum 13 juni – Hengevelde 19 juni – Hengelo 26 juni – Denekamp 16 augustus – Den Ham 17 augustus – Enter/Wierden 10 september – Almelo 17 september – Haaksbergen 16 september – Raalte 24 september – Diepenheim 25 september

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.