Home / archiefcentraal / kraamsuites in beeld tijdens voorlichting

kraamsuites in beeld tijdens voorlichting

De voorlichting duurt van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in het ziekenhuis. De organisatie is in handen van de Saxenburgh Groep, in samenwerking met de kraamzorgorganisaties Naviva en de Kraamvogel. Tijdens deze avond zal de zeer recent gemaakte DVD van de nieuwe kraamsuites in het ziekenhuis voor het eerst vertoond worden aan het ‘grote publiek’.

Dinsdag 31 mei zullen verschillende zorgverleners op het gebied van kraamzorg voorlichting geven, zoals gespecialiseerde (kraam-) verpleegkundigen, een tweedelijns verloskundige, gynaecoloog en een lactatiekundige (verpleegkundige die gespecialiseerd is op het gebied van het geven van borstvoeding). Vanzelfsprekend zijn de zorgverleners graag bereid alle vragen te beantwoorden.

Kraamsuites

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis beschikt sinds begin dit jaar over vier kraamsuites. De officiële opening vond 18 mei plaats. De kraamsuite is een huiselijk ingerichte verloskamer, bedoeld om de vertrouwde omgeving van thuis na te bootsen, met op de achtergrond de veiligheid van het ziekenhuis. Omdat van tevoren niet bekend is of de kraamsuites vrij zijn, is voor de voorlichtingsbijeenkomsten een DVD gemaakt. ‘Ervaringsdeskundigen’ en een medewerker nemen de kijker mee in hun belevingswereld.

Belangstellenden voor de voorlichtingsavond op 31 mei kunnen zich aanmelden en ook eventueel verdere inlichtingen krijgen bij het secretariaat gynaecologie, van 9.30 uur tot 11.30 uur, (0523) 27 63 74, of aanmelden via het e-mailadres: j.hiddink@sxb.nl. De voorlichting vindt plaats in Brasserie Santé van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en is gratis toegankelijk.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.