Home / archiefcentraal / kamperen in youpi lodges in beerze

kamperen in youpi lodges in beerze

Door Erna Ekkelkamp –

Voordat de zogenaamde Youpi! Lodges officieel werden geopend, mocht eerst de cast van de soapserie Downistie een cheque van €45.000,- namens Stichting De Upside van Down in ontvangst nemen. 

Downistie is een soapserie met acteurs met het syndroom van Down die wekelijks bij De Wereld Draait Door wordt uitgezonden. De acteurs namen samen met Bijleveld de cheque in ontvangst en werden daarbij geassisteerd door Ook Mark Haayema en Abke Bruins, oud-medewerkers Beerze Bulten en bekend uit respectievelijk de musicals ‘Ja zuster, nee zuster’ en ‘Je Anne’.

Haayema was bovendien degene die de camping in contact heeft gebracht met de stichting. In de Youpi! Lodges, de houten zomerhuisjes met een dak van tentdoek, geven volgens campingeigenaar Gerrit Jan Hagedoorn een nieuwe impuls aan het zomerseizoen. “In de Youpi! Lodge heb je de beleving van het kamperen, maar de luxe van een huisje. Bovendien kunnen mensen hierin ook in de herfst en winter comfortabel kamperen.”

De link tussen de overhandiging van de cheque en de opening van de lodges ligt in het maatschappelijk ondernemen, dat Beerze Bulten sinds een aantal jaren hoog in het vaandel heeft staan. Jaarlijks verbinden zij hun naam aan een goed doel. Dit jaar was dat Stichting De Upside van Down 
“Deze stichting maakt zich sterk voor een objectieve, eerlijke beeldvorming van mensen met het Downsyndroom”, aldus Caroline Belle van de stichting. “Want meer begrip leidt uiteindelijk tot meer acceptatie en integratie van mensen met het Downsyndroom in onze maatschappij. Het doel achter de soap Downistie sluit hier uitstekend op aan.”

Onder de genodigden bevond zich ook PvdA-fractievoorzitter Gerrit de Jonge. Hij is enthousiast over het kampeerconcept. “Je hebt het hier over toerisme, werkgelegenheid en maatschappelijk ondernemen. Allemaal zaken die wij als PvdA hoog in het vaandel hebben staan”, verklaart hij. Zelf is hij een fervent kampeerder en heeft al jarenlang een vaste seizoensplek op de Besthmenerberg. “Of ik nu ga overstappen? Nee, ik hou wel van water halen. Maar ik vind de lodges erg leuk. Nostalgisch ook. Ze doen me wel wat denken aan de zomerhuisjes uit mijn jeugd, maar dan in een luxere uitvoering.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De samenwerking tussen Vrijetijdspark Beerze Bulten en Stichting De Upside van Down bestond eruit dat Beerze Bulten de opbrengst van alle activiteiten op het park gedurende het hele seizoen doneerde aan dit goede doel en daarnaast het werk van de stichting regelmatig onder de aandacht bracht. In ruil daarvoor werden onder andere door Mark Haayema een tweetal zeer succesvolle Lalalala-concerten georganiseerd op het terrein van Vrijetijdspark Beerze Bulten in augustus 2010. Dit alles heeft in totaal € 45.000,- opgeleverd voor Stichting De Upside van Down.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.