jubileumconcert de stuwzangers

Sponsoring van vele bedrijven uit de wijde omgeving maakt het mogelijk om het concert voor het publiek gratis toegankelijk te maken. Naast De Stuwzangers zijn ook ‘De Roergangers’ uit Stadskanaal en ‘Kop van ’t Ende’ uit Elburg aanwezig.

Deze twee koren hebben, net als De Stuwzangers, door hun vele optredens een prima naam opgebouwd en worden regelmatig uitgenodigd voor shantykorenfestivals. De Stuwzangers hopen dat de publieke belangstelling tijdens het jubileumconcert bij het 5-jarig bestaan in 2006 wordt geëvenaard of wordt overtroffen. Toen mochten wij ruim 1500 bezoekers begroeten en vermaken. Het succes was toen grandioos.

Meestal is het met Pinksteren mooi weer, maar voor de zekerheid wordt een grote tent opgezet; niets wordt aan het toeval overgelaten. Ook de kinderen kunnen zich vermaken, voor een luchtkussen wordt gezorgd.

De Stuwzangers

Het begon in 2001 met een vijftal kerkkoorzangers uit Vilsteren die spontaan het idee van één van hen oppakte tot het oprichten van een shantykoor en ermee aan de slag ging. Er werd een voorzichtige start gemaakt met een koortje, dat al vrij snel daarna uitgroeide tot een koor van zo’n vijfentwintig enthousiaste leden uit Vilsteren en directe omgeving. De kerkkoordirigent van destijds, Gerard Bloo, nam de muzikale leiding op zich en zorgde ervoor dat een goede basis voor de toekomst werd gelegd. Een accordeonist en een trekharmonicaspeler zorgden voor de muzikale ondersteuning, waarbij later zich een drummer aansloot.

Als naam voor het shantykoor werd gekozen voor De Stuwzangers, genoemd naar de stuw bij Vilsteren in de Overijsselse Vecht. Begin 2008 kwam Flip Jonkman uit Heino als dirigent aan boord. Door zijn manier van dirigeren ziet hij kans het geheel te verfijnen, waarbij naast de muzikale en vocale prestatie veel aandacht wordt besteed aan de manier van optreden in het geheel. Het lukt Flip steeds weer tijdens het optreden niet alleen het koor maar ook het publiek volop te stimuleren. Op deze wijze ontstaat er een spontane wisselwerking tussen het koor en het publiek, waardoor ieder optreden bol staat van wederzijds enthousiasme. Inmiddels heeft het koor vijfenvijftig zangers aan boord waaronder een vijf leden tellende muzikale ondersteuning.

Shantykoor De Stuwzangers verzorgt jaarlijks tussen de vijfenderig en veertig optredens. Ook staan de laatste jaren enkele optredens in Duitsland op de agenda.

Kijk op www.destuwzangers.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.