Home / archiefcentraal / investeren in vrijwilligers gaat van start

investeren in vrijwilligers gaat van start

kunnen vrijwilligers hun opgedane kennis en ervaring in beeld brengen. Deze online portfolio vergroot de kans op een officieel ervaringscertificaat en daarmee op een diploma, verkorte opleiding of betaald werk.

Overijssel telt naar schatting maar liefst 400.000 vrijwilligers. Hun inzet levert hen nieuwe kennis en ervaring op. Toch weten vrijwilligers vaak niet hoe ze deze meerwaarde kunnen verzilveren. Er wordt groot belang gehecht aan vrijwilligerswerk en daarom komt de provincie met deze pilot, die is aangevraagd door Landstede en wordt uitgevoerd door Arcon. Aan deze pilot doen de vrijwilligerscentrales van Almelo, Deventer, Enschede, Hardenberg, Hellendoorn, Hengelo, Steenwijk en Zwolle mee.

Gratis een digitaal portfolio aanmaken

Dankzij deze pilot kunnen vrijwilligers vanaf nu eenvoudig en gratis hun kennis en ervaring vastleggen in een zogenaamd e-Portfolio die de vrijwilligers zelf beheren. Bij het invullen kunnen ze hulp vragen van speciale Competentieadviseurs bij de vrijwilligerscentrales van de deelnemende gemeenten.

Meer kansen op een diploma, toelating of nieuw werk

Het e-Portfolio vergemakkelijkt de aanvraag van een EVC (Erkenning van Verworven Competenties): dit is een officieel ervaringscertificaat dat vrijwilligers helpt een diploma te halen, toegang te krijgen tot een opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt vergroot. De aanvraag van een EVC is overigens een apart traject, dat buiten deze pilot valt. Wel kunnen de vrijwilligerscentrales hierin een bemiddelende rol spelen.

Speciale website: www.investereninvrijwilligers.nl

Op de website www.investereninvrijwilligers.nl kan iedere vrijwilliger in Overijssel een e-Portfolio aanmaken. Dit is gratis en het verplicht hen tot niets. De gegevens zijn alleen zichtbaar voor de vrijwilliger zelf en worden niet gedeeld met anderen. Voor meer informatie over de pilot kunnen geïnteresseerden terecht bij de vrijwilligerscentrale in de buurt of vragen naar de Competentieadviseur bij de deelnemende vrijwilligerscentrale.

De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.