informatieavond nieuwe subsidieregelingen

Tijdens deze avond worden de regelingen SHE en GBD door medewerkers van Landschap Overijssel, het Oversticht en/of Monumentenwacht en de gemeente Dalfsen gepresenteerd. Ook staan zij klaar om uw vragen te beantwoorden en zijn er informatiefolders en inschrijfformulieren beschikbaar. Eind vorig jaar heeft een soortgelijke informatieavond plaats gevonden in Nieuwleusen.

Streekeigen Huis en Erf

Het doel van Streekeigen Huis en Erf is het versterken van het streekkarakter van de erven in de gemeente Dalfsen. Erfeigenaren kunnen een advies en subsidie krijgen voor streekeigen beplanting en karakteristieke bebouwing op hun erf. Op sommige erven komen waardevolle cultuurhistorische elementen voor zoals schaapskooien, waterputten, bakhuisjes en aardappelkelders. Deze elementen kunnen worden meegenomen in het bebouwingsadvies.

Groene en Blauwe Diensten

De andere regeling, Groene en Blauwe Diensten, zorgt ervoor dat agrariërs en particuliere grondeigenaren een reële beloning ontvangen voor hun werk aan het behoud van de landschapselementen. Grondeigenaren die een landschapselement op hun grondgebied willen aanleggen, beheren of onderhouden, dragen bij aan behoud van het unieke Overijsselse landschap. Zij leveren in feite een groene of blauwe dienst aan de samenleving. Het is logisch dat de grondeigenaar ook wordt betaald voor deze dienst. Dat kan met de beloning binnen Groene en Blauwe Diensten.

Het is de bedoeling dat deze nieuwe stimuleringsregelingen bijdragen aan de uitvoering van de projecten uit het landschapsontwikkelingsplan. Het landschapsontwikkelingsplan is een belangrijk hulpmiddel voor het garanderen en verbeteren van de kwaliteit van het landschap.

Geïnteresseerd in deze nieuwe regelingen kunnen contact opnemen met mevrouw W. Busscher van de afdeling Onderhoud en Beheer. Zij is te bereiken op telefoonnummer (0529) 48 82 48 of per mail op w.busscher@dalfsen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.