Home / archiefcentraal / herfstklanken krijgt lof van de jury

herfstklanken krijgt lof van de jury

”We kunnen meer”, zei dirigent Flip Jonkman uit Heino. Voor het tweede jaar in de C-klasse, maar nu zelfs met lof van de jury. Tien punten meer dan vorig jaar. Totaal 360 punten. Ze hebben bewezen dat ze in de C-klasse kunnen zingen met een mooie, volle koorklank.

Herfstklanken moest dit jaar weer in de laatste groep zingen. Met goede moed gingen zij per bus naar Gorssel. Het koor werd op de piano begeleid door Joan Jonkman. De jury gaf voor het eerste lied, Agnus Dei van G.F. Händel, een hoge waardering (alleen achten en negens). Het tweede lied, Meester de Stormwind van Cr. Palmer, kreeg waardering voor een goede dynamiek en rhytmhiek. Als toegift werd het lied ‘Twaalf rovers’, na een bewerking van H.A. Steen, gezongen, waarbij een extra waardering voor de solist.

Opgelucht werd aan de terugreis begonnen. Uiteraard werd er volop gezongen, er was toch geen jury of dirigent. Terug in de Mozaïek in Lemelerveld werd eerst een groepsfoto gemaakt in de nieuwe tenues. Het koor kreeg zelfs waardering van de jury voor hun outfit. In de Mozaïek werd genoten van een drankje en een heerlijk buffet.

Diny Noordman-Meulman, voorzitster van Herfstklanken was geweldig tevreden. Een resultaat waar je terecht trots op mag zijn, zo liet zij in haar toespraakje weten. Zelfs twee punten meer dan het koor uit Heino. De voorzitter van SWOL feliciteerde het koor, bestuur en dirigent Flip Jonkman met het succesvolle resultaat. Hij kreeg een kleine attentie aangeboden.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.