henk noeverman bezit tegeltjeswijsheid

Rond 1978 waren het moeilijke tijden voor timmerman Henk Noeverman. Toen hij in de WW kwam nam hij samen met een oude compagnon het initiatief om in een garagebox een klusbedrijf op poten te zetten. In de koude winterperiode bleek het echter moeilijk om aan het werk te blijven, zodoende koos hij ervoor om de wooninrichting in te gaan en begon met het stofferen van meubels.

“Het probleem was niet alleen de stille winterperiode, maar voor het klusbedrijf hadden we ook grote investeringen moeten doen zoals bouwkranen en -materialen en auto’s. Daar was het geld niet voor”, vertelt Noeverman. Het meubelstofferen ging echter goed, totdat ook deze branche in de jaren ‘80 onder druk kwam te staan.

Hij ontdekte dat er in het oosten van het land een sterke vraag was naar tapijttegels. “Ik reisde regelmatig af naar de RAI in Amsterdam, kocht er gebruikte tegels van een paar gulden en maakte ze zelf schoon”, vertelt hij. “Ik nam diverse kleuren op voorraad en klanten kwamen soms tot ‘s avonds laat nog langs om zijn tegels te kopen. Ik was destijds de enige in de regio die tegels uit voorraad verkocht. Een goede handel bleek geboren. Daar kregen de tegelfabrikanten lucht van, die vonden het bijzonder dat die man uit Ommen toch zo veel tegels kon verkopen. Zodoende kon ik hun overgebleven producten verkopen.”

Wie zijn vloer wil bedekken heeft nogal wat opties. “Die keuze kan best moeilijk zijn. Zijn er bijvoorbeeld huisdieren? Kleine kinderen? Kies je voor een harde of zachte vloer?” Volgens de ondernemers is laminaat vooral populair bij een jonger publiek. “Onder de 36 jaar kiest men vrijwel altijd voor laminaat”, weet hij. “Het is een trendy product, niet duur, leuke kleurtjes, makkelijk schoon te houden.

In een café of restaurant horen tegels. Het is makkelijk te leggen, als er drank op valt haal je het tegeltje eruit, je maakt het schoon en legt het weer terug. Bovendien werken tegels brandvertragend. Valt er een brandende sigaret op, dan gaat die langzaam uit en houd je een donkere plek over op je tegel. Maar je pand zal niet in rook opgaan.” Thuis hebben mensen ook de behoefte aan tegels, bijvoorbeeld voor in een halletje, keuken of kantoor. Het biedt nogal wat voordelen. “Het is heel sterk materiaal en is makkelijk te leggen. Je hoeft niet met grote rollen tapijt te slepen, trap op, trap af. Je hebt voor tegels bovendien geen lijm nodig.”

Noeverman hecht veel waarde aan de kwaliteit van z’n tegels en aan klanttevredenheid. Hij krijgt vrijwel nooit klachten. “Eén op de honderd. Vrijwel altijd gerelateerd aan waterschade. Het is dan welliswaar niet mijn schuld, maar ik probeer het wel zo goed als ik kan op te lossen voor de klant. Zelfs als de garantieperiode verstreken is wil ik het probleem graag aanpakken. Ik vind dat een klant er blij mee moet zijn. Als de klant tevreden is over mijn product ben ik dat ook.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.