groot ponyconcours in nieuwleusen

“U bent hiervoor van harte uitgenodigd”, zegt Erik de Boer, voorzitter van Ponyvlub Nieuwleusen. “Vooral het onderdeel teamspringen halverwege de middag is spectaculair om te zien.”

Diverse jonge ruitertjes en amazone’s zullen deze dag hun pony’s, opgepoetst en mooi gemaakt, uit de trailers halen om samen een fijne dag ponysport te beleven. Er wordt vanaf 9.00 uur gesprongen. In de klasse B wordt gelet op de stijl, houding en wijze van rijden van de ruiters en amazone’s. In het progressieve parcours gaat het om de snelheid en het foutloos springen van de hindernissen.

In de dressuur wordt er gekeken of, en hoe goed, de pony op de aanwijzingen van de ruiter reageert en of deze in staat is diverse opdrachten uit te voeren. Dit wordt dan met punten beoordeeld.

Rond 14.00 uur is de trekking van de verloting waar onder andere een waardebon voor een ponyveulen gewonnen kan worden. Loten kunnen ook op de dag zelf nog worden gekocht.

Na de categorie Z springen is er het extra spectaculaire teamspringen, waarbij diverse teams van drie ruiters, het over een kort parcours op snelheid het tegen elkaar opnemen. Hier zij grote prijzen mee te verdienen.

Voor de kleintjes is er een springkussen. Ook is er een strodorp waar je een hapje en drankje kunt halen en de stands van de sponsoren kunt bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.