groene envelop binnenkort op de mat

Deze aanslagen vallen op de mat bij burgers en bedrijven met een eigen woning/gebouw en/of landerijen en bij eigenaren van natuurterreinen.

Naast de gebruikelijke bijsluiter met uitleg waarom en waarvoor waterschapsbelasting wordt betaald, heeft het waterschap nu ook een webvideo ontwikkeld over de ‘waterschapsbelasting’. Op www.wgs.nl/bijsluiter is deze video te bekijken.

De kosten voor het beheer van het watersysteem worden opgebracht door drie categorieën: de eigenaren van woningen en gebouwen, de eigenaren van landerijen en de eigenaren van natuurterreinen. Elke categorie betaalt zijn aandeel in de kosten. Met de opbrengst van de watersysteemheffing worden de kosten van het ‘algemeen waterbeheer’ betaald. Het geld wordt bijvoorbeeld ingezet om te werken aan waterveiligheid, het tegengaan van wateroverlast en het voorkomen van droogte.

Water is van levensbelang

Een leven zonder water is niet voor te stellen. Het Waterschap Groot Salland zorgt in West-Overijssel voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit en beschermt het gebied tegen hoog water en overstromingen. Alle inwoners en bedrijven betalen waterschapsbelasting. Ook in het gebied van het Waterschap Groot Salland. Daardoor is het mogelijk dat we in West-Overijssel kunnen blijven wonen, werken en recreëren.

Verzending door belastingkantoor Lococensus

De aanslagbiljetten worden verstuurd door Lococensus, sinds 1 januari 2011 onderdeel van het Gemeenschappelijk belastingkantoor Lococensus-Tricijn dat de waterschapsbelasting heft en int van acht waterschappen. Het belastingkantoor maakt vervolgens de belastinggelden over aan de waterschappen.

Vragen over waterschapsbelasting?

Jaarlijks ontvangen belastingplichtigen aanslagen waterschapsbelasting. Het kan gaan om de zuiveringsheffing, verontreinigingsheffing, ingezetenenheffing, de watersysteemheffing gebouwd en ongebouwd en de watersysteemheffing voor natuur. Meer informatie over waterschapsbelasting is te vinden op de website van Locosensus, www.lococensus.nl . Voor vragen kan gebeld worden met de Lococensus belastingtelefoon: 0900 – 0676, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.