geen vierde poot aan n348 lemelerveld

Daarover heeft de provincie samen met de gemeente, Plaatselijk Belang en de ondernemersvereniging harde afspraken gemaakt. Wel wordt in het verkeerskundig onderzoek bekeken hoe de verkeerstromen zich ontwikkelen na de aanpassing van de hele N348. Daarin bekijkt de provincie ook of een nieuwe ontsluiting nodig en mogelijk is in de verre toekomst.”

Volgens Goldsteen gaat het dus om een stip aan de horizon. “De provincie gaat nu eerst samen met ons de eerste fase 1 voorbereiden en uitvoeren. Ik kan niet inschatten wanneer de provincie aan de slag wil met fase 2. Dat kan nog wel even duren. Als Dalfsen vinden we het in ieder geval belangrijk dat de aanleg van de nieuwe verkeerssituatie zo wordt uitgevoerd dat je niet de hele zaak helemaal overhoop moet gooien, als je in de toekomst toch nog besluit om de vierde aantakking ten oosten van de N348 te realiseren. De provincie heeft de toezegging gedaan om deze op de toekomst gerichte wens in de planstudie mee te nemen.”

Plaatselijke organisaties en de gemeenteraad vinden dat planvorming en besluitvorming geen vertraging op mogen lopen. “De provincie wil samen met Plaatselijk Belang, Ondernemersvereniging Lemelerveld, inwoners van Lemelerveld en de gemeente Dalfsen daarom ook op zeer korte termijn van start met de planstudie. We kunnen dan in 2013 starten met de uitvoering“, aldus Evert Goldsteen.

Lemelerveld krijgt zowel een noordelijke als een zuidelijke aansluiting op de N348. Bij de zuidelijke

aansluiting wordt alleen het bedrijventerrein aangesloten op de provinciale weg. De huidige aansluiting, nabij het centrum wordt opgeheven direct na ingebruikname van de nieuwe noordelijke en zuidelijke aansluiting. Met de nieuwe aansluitingen moet de verkeersveiligheid en de doorstroming worden verbeterd. Ook worden de bereikbaarheid en de leefbaarheid van het dorp Lemelerveld verbeterd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.