Home / archiefcentraal / geen tijd voor rust de schoonheidspecialist

geen tijd voor rust de schoonheidspecialist

Door Erna Ekkelkamp –

Een stap over de drempel van Ariane Inden, is een stap in een andere wereld. In de grote ontvangstruimte wordt in het kappershoekje aan de linkerkant geknipt en gekleurd, terwijl voor de grote spiegelwand rechts, schoonheidsspecialistes hun clientèle voorzien van een subtiele make-up. Aan de stamtafel in het midden wordt gezellig koffie gedronken en gepraat door de wachtende dames, die één voor één worden opgehaald voor de door hen gekozen behandeling.

Hoewel Sturris inmiddels een grote zaak te runnen heeft, staat ze zelf nog steeds het liefst aan de stoel. “Ik vind het heerlijk om mensen in de watten te leggen en een uitgebreide behandeling te geven. Daar kan ik echt van genieten”, zegt ze, terwijl ze de deur van haar behandelruimte sluit, de jas aanpakt en ons vraagt om vest en shirt uit te doen. Eenmaal in de stoel worden de klanten bedekt met een zachte deken en begint de sessie met een huidanalyse.

“Met deze huidanalysecomputer wordt het vocht- en vetgehalte van de huid bepaald”, vertelt Janny. “Op basis hiervan weet ik precies met welke producten ik jouw huid het beste kan behandelen.” Met een soort van stick strijkt ze over de kin, neus, voorhoofd en wangen, en leest vervolgens via het computerscherm welke producten en het best gebruikt kunnen worden. Daarna begint de behandeling, die bestaat uit het grondig reinigen van de huid door middel van een stoomblazer en het aanbrengen van een reinigende lotion. Nadat die goed is ingemasseerd en de resten verwijderd zijn, volgen een vochtinbrengend masker en een massage van nek en schouders. Met een zacht muziekje op de achtergrond, een warme deken over het lichaam en de knedende vingers van Janny in de nek, is het prima toeven in de behandelstoel en vliegt de tijd voorbij.

Na afloop vertelt ze wat allemaal nog meer mogelijk is in haar salon. Naast make-up workshops, permanente make-up en nagelbehandelingen, is met de zomer in het vooruitzicht, de Lima-behandeling het meest aansprekend. Met deze afslankapparatuur is slank worden op de juiste plekken binnen handbereik. “Wie snel en veilig wil afvallen, behandelen we met Lima, een apparaat waaronder je komt te liggen en dat gericht wordt op plekken met te veel vet. Door de ultrasound geluidstrillingen worden de vetcellen in beweging gezet en opengebroken. Na de behandeling mag vier uur niet worden gegeten en adviseren we om zoveel mogelijk te drinken, zodat de vetcellen zo snel mogelijk worden uitgescheiden door het lichaam”, vertelt Janny. “Met deze apparatuur kunnen we ook de gezichtshuid verstevigen, lymfedrainage toepassen en zelfs spiergroepen trainen bij mensen die om gezondheidsredenen niet kunnen sporten.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.