free outdoor festival explosion breidt uit

Het succes van de afgelopen twee jaar was voor de organisatoren een bevestiging op de vraag of er behoefte is aan een festival speciaal voor de jeugd. Dus twijfelden zij geen moment om Explosion dit jaar opnieuw te organiseren. “We hadden destijds flinke promotie gemaakt maar het is natuurlijk altijd afwachten hoe het uitpakt. Ondanks de regen kwamen er veel jongeren naar het Vrijthof”, aldus de organisatoren van Explosion. “Maar dit jaar dus met een nieuwe locatie, de Markt in Ommen, en een programma dat de hele dag duurt.”

Net als vorig jaar hoopt de organisatie een gevarieerd programma aan dj’s op het podium te kunnen laten verschijnen. “Op dit moment zijn we druk bezig om de line-up rond te krijgen”, zegt Explosion woordvoerder Niels Witte. “Net als bij de vorige editie kome meerdere lokale dj’s uit Ommen en omstreken in de line-up zetten. Daarnaast hopen we één of twee grote nationale artiesten te kunnen neerzetten.” Anders dan vorig jaar wordt er meer aandacht besteed aan de aankleding van het plein. “Er komen meerdere barretjes en het plein wordt anders ingedeeld. Ook wordt er tijdens de show uitgepakt met spectaculaire lichteffecten en videoschermen.”

Initiatiefnemers Tijmen Huiskes, Klaas Hurink, Hayo Braakman en Niels Witte hebben afgelopen jaar een stichting opgericht om Explosion festival te blijven realiseren. Explosion festival wordt voor het grootste deel mogelijk gemaakt door sponsoren. “Er zijn veel bedrijven uit Ommen die ons festival steunen en hun bijdrage leveren aan het festival en in de Vechtdal Centraal hebben we een goede mediapartner gevonden. Maar natuurlijk zijn we altijd opzoek naar meer bedrijven die hun bijdrage willen leveren om het festival nog groter en mooier te maken.” Explosion is een evenement waarvan kwaliteit volgens de organisatie voorop staat. “Komend jaren hopen we steeds groter te groeien. Het doel blijft om een jaarlijks een spectaculair festival te organiseren dat gratis toegankelijk is voor de jeugd uit Overijssel. Doordat het er afgelopen jaar super uitzag, zal het dit jaar niet makkelijk zijn om onszelf weer te overtreffen.”

Op woensdag 3 augustus 2011 vindt de derde editie van het Explosion Festival plaats, deze keer op de Markt in Ommen. Explosion Festival, met het thema ‘ Art of Life’, wordt dit jaar speciaal op de Dans en Muziek dag georganiseerd. Het festival zal om 19.00 uur starten tot 01.00 uur duren. Voor meer informatie zie www.explosionfestival.nl / twitter / facebook / hyves

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.