Home / archiefcentraal / feestelijke heropening speeltuin dalfsen

feestelijke heropening speeltuin dalfsen

Plaatselijk Belang heeft eind 2009 een bedrag van 10.000 euro beschikbaar gesteld gekregen van de gemeente Dalfsen om te besteden aan een opfrisbeurt van de speeltuinen in de verschillende buurten. Ook heeft het Benny Wennemarsfonds van de woonstichting Vechthorst een bedrag van 3.500 euro beschikbaar gesteld aan Plaatselijk Belang om te besteden aan nieuwe inrichting van buurtspeeltuinen.

Na inventarisatie is gebleken dat daar vijf plekken voor in aanmerking kwamen. De speelplek aan de Praamstraat/ Klipperstraat is volledig nieuw ingericht. Op deze plek heeft PB geprobeerd om het geheel zo natuurlijk mogelijk in te richten, waarbij ze uitgegaan zijn van het principe ‘Natuurlijk Spelen’. Het klimtoestel dat daar geplaatst is prikkelt de fantasie van kinderen, een klimnet met spin en tipi’s , verder zijn er stapstammen geplaatst. Het lag in de bedoeling om een liggende boomstam te plaatsen, maar de buurt heeft aangegeven liever een schommel te zien.

Bij natuurlijke speelinrichting wordt een extra beroep gedaan op kinderen om op een creatieve manier invulling te geven aan hun belevingswereld. Bij de Praamstraat ‘buitenkant’ is het struikgewas flink opgesnoeid, zijn toestellen verplaatst en is een nieuw duikelrek geplaatst. De speeltuin aan de Tjalkstraat is ook grotendeels nieuw ingericht met een Klimzeskant en een duikelrek. De zandbak is tevens aangepast.

In de Kloosterstraat is de zandbak opnieuw ingericht, een duikelrek geplaatst en twee doeltjes. De speeltuin aan de Aakstraat is ook opgeknapt, de zandbak verkleind en er zijn twee doeltjes geplaatst.

Bij de inrichting van al deze buurtspeeltuinen is gebleken dat het kostenplaatje al snel de begroting overschrijdt. Van het beschikbare bedrag van 13.500 euro heeft PB de nieuwe klimtoestellen kunnen betalen. Dankzij de extra gelden van de gemeente uit het onderhoudsbudget is het gelukt om het gehele project uit te voeren.

Plaatselijk Belang heeft echter nog een wens om het geheel compleet te maken. Alle bestaande toestellen bij de verschillende speeltuinen moeten nog geschilderd worden. Ze willen dan ook een beroep doen op een aantal vrijwilligers uit de betreffende buurten om deze klus te klaren. De gemeente Dalfsen stelt het nodige materiaal, verf en kwasten, hiervoor beschikbaar.

Als u hieraan wilt meewerken dan kunt u contact opnemen met Anton Snel ( 06-20791715) of Gerard Heerink ( 06-81612573).

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.