Home / archiefcentraal / extra voorlichting groen mbo

extra voorlichting groen mbo

De Groene Welle biedt verschillende, uitdagende opleidingen aan. Alle opleidingen bereiden goed voor op een toekomstige baan en vanaf het eerst jaar is er al volop aandacht voor de praktijk. Tijdens de voorlichtingsavond wordt er informatie gegeven over zowel de BOL- als de BBL-opleidingen. In een BBL-opleiding werken studenten vier dagen in de week bij een bedrijf in de groene sector en gaan ze één dag in de week naar de schoolbanken voor theorie, praktijk en overleg.

In de Keuzegids Mbo 2011 scoorde De Groene Welle uit Zwolle en Hardenberg in de categorie ‘Beste MBO groene scholen’ de tweede plek. De gegevens in de gids zijn gebaseerd op onder meer de onderwijsstatistieken van het Ministerie van Onderwijs en de JOB-Monitor 2010. Ook in dit laatste onderzoek scoorde De Groene Welle hoog. 725 Mbo-studenten van De Groene Welle waardeerden hun opleiding met een 7,1 en de school met een 7. In de Keuzegids Mbo wordt, naast het totaaloordeel, ook een waardering gegeven voor groepen opleidingen, zoals dieropleidingen en opleidingen groen&milieu. Bij alle opleidingen scoorde De Groene Welle goed. Zo helpt De Groene Welle bij de opleidingen groen&milieu de leerlingen het beste aan een diploma en scoren de dieropleiding goed op de eerlijkheid van de toetsingen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.