Home / archiefcentraal / expositie aquarellen in bibliotheek ommen

expositie aquarellen in bibliotheek ommen

De schilderijen zijn gemaakt in de zogenaamde nat-in-nat aquarelleertechniek. De schilderijen laten door middel van de onderwerpen, dorps-, stads- en riviergezichten, een nostalgisch beeld van Nederland zien. Het ademt de rustige sfeer van de jaren zestig van de vorige eeuw op het platteland. De heldere kleuren laten de aquarellen extra spreken.

Ebbing Kiestra, geboren in het Friese Dokkummer Nieuwe Zijlen, werkte als gemeentearchitect in Westerbork en was medeoprichter en eerste architect van het Bouwfonds. Later vestigde hij zich in Rheden. Hij ontwierp een grote variëteit aan gebouwen: boerderijen, woonhuizen, scholen en bedrijfsgebouwen. In Overijssel was Kiestra vooral bekend door het ontwerpen van bibliotheken. Maar liefst vijfenzestig bibliotheekgebouwen in de provincie waren van zijn hand. Ook was hij onderhoudsarchitect van verschillende landgoederen zoals Huize Warmelo in Diepenheim.

Wat betreft het schilderen was Ebbing Kiestra autodidact. Naast het aquarelleren tekende hij veel. Zo maakte hij in de jaren dertig een groot aantal tekeningen voor de Leeuwarder Courant.

De expositie is tot 1 juli tijdens de openingstijden van de bibliotheek te bezichtigen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.