Home / archiefcentraal / eerste kampioenstitel voor tom en arjan

eerste kampioenstitel voor tom en arjan

Onder luid gejuich van de meegereisde supporters en opzwepende woorden van de commentator, behaalden zowel Tom Sluiter als Arjan Schepers voor het eerst in hun fietscross carrière de eerste plaats. Bij de categorie cruisers 16-30 was ‘Tiny Tom’, zoals zijn bijnaam luidt, verreweg de jongste. Hij nam echter meteen vanaf de start de koppositie en liet zijn tegenstanders letterlijk naar stof happen.

Ook in de finale van de jongens 16-17 jaar nam hij samen met een van de thuis-rijders de koppositie, maar kon uiteindelijk de aansluiting niet vinden en moest daardoor genoegen nemen met een tweede plaats.

Arjan Schepers kwam uit bij de cruisers 41 jaar en ouder. Ook de 41 jarige ‘Mr.White’ was in zijn klasse de jongste deelnemer. Slechts twee concurrenten konden in zijn wiel blijven, maar erg spannend maakten ze het niet. Arjan liet zien over de beste techniek te beschikken en pakte overtuigend de titel. Ook Vincent Huisjes had halverwege zijn finalerit al visioenen van de kampioenstrui. Op het een na laatste stuk voor de finish verloor hij echter teveel snelheid, waardoor hij uiteindelijk voorbij gereden werd en genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Cencia Waaijenberg belandde met een vierde plaats bij de dames cruisers tot 25 jaar helaas net naast het podium. Edwin Bos (cruisers 31-40) en Robin Dijk (jongens 13) werden beide vijfde. Shirley Veninga plaatste zich wel voor de halve finale, maar kwam daar helaas net te kort voor een finale plek. Wim Dijk, Rob Waaijenberg en Bryan & Dylan Stoel konden hun fiets helaas na de manches al weer inpakken.

Tot slot kwam Oscar Leerentveld halverwege de dag lelijk ten val, waardoor de dag voor hem eindigde in het ziekenhuis. Daar bleek dat hij zijn sleutelbeen op twee plaatsen gebroken had, waardoor de rest van het voorseizoen aan zijn neus voorbij gaat

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.