Home / archiefcentraal / eerste client met het volledig pakket thuis

eerste client met het volledig pakket thuis

Zorgcentrum ’t Welgelegen in Gramsbergen, onderdeel van de Saxenburgh Groep, heeft vorige week de eerste cliënt verwelkomd die het Volledig Pakket Thuis (VPT) afneemt. De heer Vasse heeft een zorgovereenkomst met leveringsvoorwaarden ondertekend en is hiermee de eerste cliënt die gebruik maakt van de mogelijkheid om volledige zorg in de eigen woning te krijgen.

Het Volledig Pakket Thuis is een pakket van zorg op maat gesneden – zoals dat ook binnen een zorginstelling aangeboden wordt – maar nu in de thuissituatie. Denk hierbij aan hulp bij de huishouding en persoonlijke verzorging, wasservice of maaltijdvoorziening. Met het toenemen van de leeftijd, neemt vaak ook de behoefte aan hulp bij de dagelijkse zorg toe. Verhuizen naar een zorgcentrum kan dan in beeld komen. “Maar de meeste ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen en toch voldoende zorg krijgen”, vertelt Martina van der Weide, teamcoördinator van de aanleunwoningen in Zorgcentrum ’t Welgelegen. Met het aanbieden van VPT-pakketten biedt de Saxenburgh Groep de mogelijkheid om verhuizing naar een verzorgingshuis uit te stellen of wellicht te voorkomen.

Veiligheid en geborgenheid

“Doordat het zorgaanbod in de vorm van een Volledig Pakket Thuis in één hand ligt, is er betere afstemming en monitoring mogelijk”, aldus Van der Weide. “Een VPT bevordert het welzijn van de cliënt, maar biedt ook een gevoel van veiligheid en geborgenheid.” Voorwaarde voor VPT is wel, dat de ouderen in de buurt van het zorgcentrum wonen, hun woning zelf kunnen onderhouden en niet onder voortdurend toezicht hoeven staan. Daarnaast is een CIZ-indicatie nodig. De heer Vasse uit Gramsbergen zal in zijn eigen vertrouwde huis als eerste gebruiker van het Volledig Pakket Thuis mogen ervaren dat de Saxenburgh Groep hem letterlijk ‘Zorg dichterbij beter’ brengt.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.