Home / archiefcentraal / discussie avond over megastallen

discussie avond over megastallen

De vraag is actueel nu duidelijk wordt dat er bij de gemeente Hardenberg een aanvraag voor een bestemmingsplanwijziging en milieuvergunning ligt voor een stal voor 558.000 vleeskuikens in Dedemsvaart. “Dat wordt een stal die tweemaal zo groot is als een stal die nu al door Universiteit Wageningen wordt aangemerkt als megastal “, aldus Rein Jonkhans van de PvdA: “Willen we dat wel in onze gemeente?.”

Omdat GroenLinks en de PvdA grote moeite hebben met megastallen en de gemeenteraad zich nog niet hierover heeft uitgesproken, is nu het moment om te horen hoe de bevolking er in de gemeente tegenaan kijkt. Landelijk is de discussie volop aan de gang en het blijkt dat het grootste deel van de bevolking tegen megastallen is.

“Een megastal is geen aanwinst voor het buitengebied van Dedemsvaart. In de gemeente Hardenberg ligt geen reconstructiegebied dus ligt er ook in het geheel geen noodzaak om zulke megabedrijven hier te huisvesten” zeggen Rein Jonkhans (PvdA ) en Sonja Rasenberg (GroenLinks).

Voldoende aanleiding dus om een discussie te organiseren in Dedemsvaart over de ruimte die Hardenberg heeft voor grootschalige landbouw. Om de discussie te starten zullen de Daphne Dertien en Anneke Beukers, leden van de Provinciale Staten van respectievelijk GroenLinks en de Partij van de Arbeid, onder leiding van Joost Liese, voormalig wethouder van de gemeente Hardenberg, de discussie inleiden.

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 26 mei in de Turfschuur aan de Oude Zuidwolderstraat 13 in Dedemsvaart. Om 19.30 uur is de ontvangst met koffie en thee en de discussie vindt plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.